Koponya műtött gyermekemre igénybe vehetem az emelt családipótlékot? Ha igen mi a menete?
Fiam is átesett ugyanezen műtéten. NEM jár emelt családi, mert nem kromoszóma rendellenesség, nem szindróma, nem tartós betegség. JObb esetben 1 műtét. Az utiköltséget elszámolja a MÁK, azt hiszem. Mi azt sem vettük igénybe.
Sem a Bognár Prof., sem neurológus, sem háziorvos nem ad igazolást.
Sajnos.
4 éves koponyaműtött-craniosynostosis - kisfiú anyukája
Írt nekem a kérdező, és visszamenőleg megkapták az emelt családit. Bár nem értem, hogy hogyan lehetséges.
De örülök, hogy nekik sikerült.
Nálunk azzal magyarázták, hogy ez egy műtét, nem több, nem kell gyógyszer, gyógytorna, egyéb, költségbe kerülő dolog. NEM JÁR.
Fiamnak már az összes varrata elcsontosodott, nemcsak az az egy, amivel 8hósan műtötték, magánrendelésére megyünk a Profnak, mégsem jár. Sőt Bp-ről lemegyünk Debrecenbe, ha kell. Mégsem jár. Amerikai út, Bognár Prof, gyerekorvos, egyéb neurológus, mind egybehangzóan ezt mondták. Csak leírtam, hogy nálunk mi a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!