Miért kell lekezelni?

Figyelt kérdés

A múltkor, egy családi-baráti összejövetelen szóba kerül a gyereknevelés, gyerekvállalás. Bár nincs gyerekem, de jobb téma híján csatlakoztam a beszélgetőkhöz, mivel a beszélgetők másik tábora férfiakból állt és más, tőlem jóval távolabb álló témákról folyt szó. Mivel megkérdeztek, én is elmondtam a véleményem, hogy két-három év múlva szeretnék gyereket, de mivel van egy eléggé fájdalmas egészségügyi problémám, emiatt csak és kizárólag császárral szülnék, mivel volt már részem elviselhetetlen görcsökben részem (4 óra folyamatos görcs után elájultam a fájdalomtól, mivel az orvos nem tudta milyen fájdalomcsillapítóra van szükségem... mielőtt szóba kerülne, a hagyományos görcsoldók nem segítenek, egy speciális gyógyszerkeveréket kell a roham legelején beadni, így az nem fajul el). A lényeg az, hogy a társaságban rajtam kívül két nő volt, családanyák. Erre ők lekezelően mondták, hogy majd ha gyerekem lesz megtudom, mert ezek a görcsök semmik ahhoz képest, ami szülés. És majd a császármetszésről le fogok mondani, mert sokkal rosszabb, stb...

Teszem fel a kérdést: ők honnan tudják, hogy én ilyenkor mit állok ki? És miért lekezelően viselkedni azzal, akinek nincs gyereke? A gyerek nem egy státusz-szimbólum, amitől ők "többek" lesznek. Nagyon zavart és mai napig zavar, hogy a párom családjában ha szóba kerül a gyerek, akkor annak akinek van, lekezelően bánik azzal, akinek nincs. Attól, hogy nincs gyerekem, lehet még véleményem és elképzelésem, nem?

Mitől van ez és mit tehetnék az ellen, hogy ez változzon vagy valamilyen szinten megoldódjon?

Előre is hálásan köszönök minden hasznos tanácsot!

2009. aug. 5. 16:14
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Én három gyereket szültem símán.A legutolsó elhúzódó és nehéz volt.Az orvos már a császáron gondolkodott,de megúsztam.Tehát tudom,hogy milyen egy szülési fájdalom.Volt idő,amikor gondok voltak az epémmel,és időnként voltak epegörcseim.Semmivel sem voltak kisebbek,mint a szülési fájdalmak,és az epegörcsöknek még értelme sem volt.Ne törődj a sok ostoba ember véleményével.Ha látják,hogy nem tudnak vele bosszantani,akkor elhallgatnak majd.
2009. aug. 5. 16:25
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
ezeket az embereket megváltoztatni nem tudod, sem pedig az álláspontjukat. pont azért mert buták . próbálj meg nem foglalkozni a negatív hozzászólásokkal. az, ha az ember felhúzza magát vmin, csak neki rossz, a másik meg röhög a markába. én nem szültem simán, így nem tudom milyen lehet. de volt 2 császárom egy nagy hasi műtét után. szerintem közel se volt olyan rossz, mint képzeltem. de ez is személyenként más. a lényeg, h császár után rengeteget igyál, és amikor a műtét után azt mondják, fel kell kelni, akkor össze kell szedni minden bátorságot, és neki kell indulni.az első mozdulatok kellemetlenek, de nem elviselhetetlenek. azért kell mozogni, h a friss vágási sebek ne tudjanak rossz helyen megtapadni és így késöbbi gondokat okozni. sok szerencsét.
2009. aug. 5. 16:30
 3/5 anonim ***** válasza:
Az írásodból kitűnik, h' nemcsak az értelmi, de az érzelmi intelligenciád is magas. Ez egyszerre áldás és átok, mert sokkal jobban és mélyebben megérted és átérzed az élet dolgait, de a rossz hír az, h' az ilyen típusú emberekkel - pont ezért - valószínűleg sosem fogsz tudni kezdeni semmit. A butaság, érzéketlenség, az empátiahiány személyiségvonás, és az ilyen ember nem tudja magáról, h' az. Sem észérvekkel nem lehet erre ráébreszteni, sem érzelmileg nem fogja fel, h' sértő és bántó a viselkedése. Ha látják rajtad, h' ezzel megbántanak, annál inkább nyeregben érzik magukat, mivel a lekezelés mindig kompenzálás. A valami miatt frusztrál emberek módszere, h' különbnek tüntetik fel magukat másoknál, és erre például a gyerektéma kiválóan alkalmas. Jó tanács? Egyelőre még nem tudom a megoldást, de ha meglesz, írok egy könyvet róla.:) Próbáld meg úgy felfogni, h' az, aki pusztán attól, h' anya, többnek, jobbnak érzi magát Nálad, és ezt mindenáron éreztetni is akarja, az valószínűleg az élet sok más területén másokat, bizonyos területeken nyilván Téged érez különbnek, ezért így próbál valamiféle egyensúlyt teremteni. (Vagy képzeld el, milyenek lehettek maszatos arcú pelenkásként, és máris termelsz annyi endorfint, h' lazán felülemelkedj a szavaikon. Ez nálam a végső mentsvár, és mindig működik.)
2009. aug. 5. 22:33
 4/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a hasznos tanácsokat Mindenkinek, külön-külön! :) Azt hiszem, kipróbálom majd az elképzelést, hogy milyenek lehettek maszatos pelusosként! :):):)
2009. aug. 6. 15:43
 5/5 anonim ***** válasza:

Túl őszinte vagy . Nem kell mindig mindenhol elmondani a véleményedet. Legalábbis én így tapasztaltam, szűrd ki, hogy ki az akinek érdemes elmondani, nem indenki tud inteligensen beszélgetni.

Egyébként nekem 3 gyerekem van, én a másik oldallal találkoztam, olyanokkal, akik gyakorlatilag hülyének néztek, hogy ennyi gyerekem van(szerintem a 3 még nem is sok).

Amúgy ha ilyen fájdalmaid vannak valószínű a szülést röhögve kibirnád, egyáltalán nem olyan extrém fájdalmas mint ahogy azt némelyek leírják.

2010. máj. 28. 01:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!