Kiságyba plédet raktok, vagy lepedőt? Esetleg mindkettőt?
A vízhatlan lepedő nem túl jó ötlet, ugyanis nem csak a folyadékot nem engedi át, hanem a lepedőt sem. Azért a mai pelenkák már nem olyanok, hogy annyira átázik minden, hogy még a matrac is kapjon.
Nekünk kókuszmatracunk van, amin ugye rajta van a huzat, arra csak gumis lepedőt teszek.
Ennek a félig vízhatlan lepedőnek akkor még utána kell járnom. Ahol a matrac van, alatta rácsok vannak csak, nem egy fix felület.
A nagymamámnak - bocsánat, de csak őt tudom ilyen szempontból példaként hozni -, abszolút (teljes felülete vízhatlan műanyag) gumilepedője volt a lepedő alatt 4-5 éven keresztül az ágyon, és nem penészedett be az ágy, pedig annak az ágynak az anyaga szerintem sokkalta rosszabb, mint a kókuszmatracé.
A másik példa: húgom akkor 2 hónapos kisfiát etetés után átpelenkázta, letette a saját ágyukra, hogy játszhassak vele. A baba alá tett plédet, a kis hátát is megtámasztotta vele, mert oldal volt épp. Kb fél órát játszottunk, mikoris elaludt. Két órával később erős sírással ébredt. Próbáltam lekötni, míg anya előkészült a szoptatáshoz, és mivel nem igazán akart csillapodni a sírása, gondoltam, felveszem kézbe, hátha úgy sikerül megnyugtatni. Ahogy alányúltam, éreztem, hogy nem az éhség a baj. A picurnak olyan hasmenése volt, hogy nyakig ért, a ruhácskája és minden takarója olyan volt, épp, hogy az ágyat nem érte el a vastag pléd miatt, pedig már a másik felén is látszott kicsit. Így aztán először gyorsan lezuhanyoztattuk, amit nagyon szeretett, majd fürdetés következett. Szóval tudnak azért olyat alkotni, hogy azt egy lepedő nem fogja meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!