A második gyermekem után (szept. 3-án született) még nem utalták a hónapban. Kérdésem az lenne, hogy már nem is fogják, vagy majd valamikor hó közben az anyaságival? Vagy esetleg csak köv. hónap elején, és akkor visszamenőlegesen?
Köszönöm!
2012. okt. 4. 12:35
1/7 anonim válasza:
Visszamenőlegesen utalnak! Én is így kaptam! Máj. 30-án szültem, de júliusban kaptam csak családit!
2012. okt. 4. 13:04
2/7 anonim válasza:
Hó közben nincs kifizetés viszont azt hiszem automatikusan nem kapod csak ha igényeled egy külön nyomtatványon (azt nem tudom, hogy megtetted-e már)
2012. okt. 4. 14:28
3/7 A kérdező kommentje:
Persze, megigényeltem. Az anyaságit se utalják hó közben?
2012. okt. 4. 19:44
4/7 anonim válasza:
Nem, az anyaságit se utalják hó közben. Családit is és az anyaságit is várhatóan nov. 5-én fogod megkapni, ha utalással kérted. Minden hónap első munkanapján utal az Államkincstár, de mivel nov. 1-je ünnep, így 2-án fog utalni, ami pénteki nap, így valószínűleg a számlára hétfőn fog felkerülni, bár ez attól is függ, hogy melyik banknál vagy! Ha OTP-s vagy, akkor nov. 5 előtt biztos nem kapod meg! Sajna ez van :(
2012. okt. 5. 10:43
5/7 anonim válasza:
Most jut eszembe, hogy hosszú hétvége lesz Minszentek miatt, így az is elképzelhető, hogy csak nov.5-én utal az Államkincstár, így kedden, 6-án lesz a számlán:(
2012. okt. 5. 10:45
6/7 anonim válasza:
Az anyasági támogatás iránti igényt - amennyiben hiánypótlásra nincs szükség -, az igény beérkezésétől számított 8 napon belül kell elbírálni, és a jogosultság megállapítása esetén soron kívül kiutalni. A támogatást az igénylő által az igénybejelentésen megjelölt fizetési számlájára (bankszámlájára/folyószámlájára) vagy lakcímére utalja ki az igényelbíráló szerv. Azonnali, készpénzben történő kifizetésre nincs lehetőség.
Vagyis az anyaságit kiutalják előbb, de a családit bizony novemberben az ünnep miatt sajna később kapunk:(
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!