Véraláfutáshoz hasonló foltok a baba hátán, mi az?
6 hetes a kisfiam, és a születése óta a hátán kb. 1 cm véraláfutáshoz hasonló folt van, ez felszívódik, vagy ebből anyajegy lesz?
Nézte már gyerekorvos és védőnő, azt mondják, hogy semmi baj, nem kóros foltról ill. bőrelváltozásról van szó, de én mégsem így gondolom. Más babánál is volt vagy van ilyen hasonló folt? Valami kenőcs rá? Félek mégiscsak baja lesz a babámnak. Észrevételeket várom.
Szerintem egy nagyobb ér anyajegy lehet.
Barátnőm lányának a lábán van.Ez idővel felszívódik.
Szia!
A lányomnak a tarkója volt ilyen. Úgy nézett ki mintha megsérült volna. Tűzfolt enyhébb válltozata volt. Most eltakarja a haja:).
Ki fogja nőni egyébként!
Nekem tűzpiros folt volt a lábfejemen, kb 2 évesen múlt el.
A barátnőm lányának a tarkóján van. Egyre halványodik. 2 éves múlt.
Felszívódik!!!
Azthiszem ennek a neve Mongol folt...ilyen lilás nem?DE:D
Ne aggódj felszívódik 6 hós koráig:)
Mongol-folt!3 éves korára elhalványul és alig lehet majd észrevenni!Megütődött a szülőcsatornában!
Az unokahúgomnak a derekán volt a popsijáig egy hatalmas Mongol-folt!Most 5 éves és alig lehet észrevenni!Lassan felszívódik vagy csak halványul azt nem pontosan tudom,de nem fog látszódni!3 éves kora körül!!!Ne aggódj nincs gond!
Az én babámon van éranyajegy is, és tűzfolt is.
A tűzfolt nagyobbacska, nem áll ki a bőrből és nem nő, hanem inkább halványodik, ez a tarkóján van. Elvileg ez el fog múlni, ezzel nem kell foglalkozni.
Az éranyajegy a popóján van, egy pöttyből indult ki, és kb 2 centisre nőtt meg, ez sokkal pirosabb, lilásabb, és kidudorodik a bőrből, és folyamatosan nőtt látványosan. Elmentünk vele a Heim Pálba az érsebészetre, ahol már kétszer fagyasztottak rajta (ez nem fáj a babának), így már nem nő, hanem elkezdett összemenni. Majd még egyszer kell menni. Most 8 hónapos a babám, kb 1 éves korára fog elmúlni.
Itt egy link róla.
Ha nem kapott volna fagyasztó kezelést a babám, szerintem megnőtt volna tök nagyra, így meg tudtuk állítani.
A mi védőnőnk foglalkozott ezzel, de van egy ismerős baba, akinek már megnőtt tenyeremnyire és nem viszik el orvoshoz, pedig szerintem kéne.
Ha a tietek is nődögél, akkor érdemes megmutatni egy érsebészeten.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!