Milyen kedvelt X-box játékot tudnátok ajánlani 6 éves gyereknek, ami nem csupán megmozgat, hanem gondolkodtat is kissé?
X-boxot én nem ajánlanám neki, az jellemzően nem a gondolkodtató játékok tárháza.
Ha mindenképpen számítógépes játékot szeretnél (vagy csak ezzel lehet megfogni), akkor javaslom a stratégiai játékokat és talán idővel a LOGO-t. Ez gyakorlatilag a programozás szabályainak átültetése egy gyermeki tudattal élvezhetőbb környezetbe és rendkívül fejlesztően hat matematikai-logikai készségekre, algoritmizálási készségre.
Én anno a TIM2 című játékkal játszottam, amiben meglévő, igen tág eszközkészletből (ezerféle labda, falak, detonátor, macska, egér, kutya, kötelek, gumik, kerekek,...) kellett gépeket összeállítani, vagy egy másik módjában meglévő hibás szerkezeteket kijavítani.
Persze ez WIN95 alatt volt, de szerintem kell, hogy legyen modern változata és szerintem ez is jó.
Harcos témák általában nem gondolkodtatóak..
Középútnak olyat ajánlanék, amiben a szereplőnek nem csak lövöldözni kell, hanem mondjuk vannak beépítve logikai feladatok. Nekem ilyen volt pl az LBA - Little Big Adventure, amiben a kerettörténetnek megfelelően ugrálni kellett, megdobálni az ellenséget stb, de volt benne több logikai feladat is, pl egy raktárban kellett egy dobozt kitolni egy szűk, labirintus-szerű helyen.
Ez a játék is rég elavult (bár én imádom még mindig), de gondolom van megfelelője.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!