Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha egy férfi nem mondja, hogy...

Ha egy férfi nem mondja, hogy vetesse el a nő a babát, de nem is akadályozza meg az abortuszt akkor valójában nem akarta?

Figyelt kérdés
Úgy értem a gyereket. Akármennyire szűk szavú és nem lelkizős típus, azért VALAMIKOR csak szólna (a védőnőhöz menéskor vagy a kórházba való befekvéskor pl.) hogy drágám ne vetessük el, inkább tartsuk meg nem?
2012. szept. 21. 12:32
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem, a nőre bízza, ennyi. Meg nyilván egyetért a döntéssel. Ha akarná a gyereket, biztos azért mondaná.
2012. szept. 21. 12:39
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Én ilyen férfi mellett nem tudnék élni. Nem bírom amikor valaki ennyire fontos helyzetben is "szűk szavú és nem lelkizős". Itt egy életről van szó akiről dönteni kell, nem arról, hogy az asszony csirkét süssön- e vagy disznót...
2012. szept. 21. 12:59
 3/7 anonim ***** válasza:

Szerintem a családtervezés a férfin és a nőn is múlik, közös döntésük kell, hogy legyen.

Ha a fenti esetből a férfi ki akarja vonni magát úgy, hogy "nem szól", az számomra elég taszító... nem bírom az ilyen tesze-tosza pasikat... másrészt meg egy ilyen eset szerintem egyértelműen azt sejteti, hogy a férfi nem akarja a gyereket, de mivel jogilag a női a döntés, számára nagyon kényelmes, hogy nem neki kell majd lelkiznie, meg adott esetben mondhatja/gondolhatja, hogy hát drágám, a te döntésed volt... mit mondhattam volna...? pff...

2012. szept. 21. 13:17
 4/7 anonim ***** válasza:

Kérdező, férfiként azt gondolom, hogy nem csak a fekete és a fehér létezik, mint lehetőség, ha egy ilyen kérdésben nem szólnék, az azt jelentené, hogy nekem tulajdonképpen mindegy. Ha határozottan akarnám, vagy határozottan nem akarnám, akkor kinyitnám a számat.

Bár másfelől ez meg vicces dolog, mert ha "mindegy", akkor azon vannak kiakadva a csajok, ha "nem akarom" akkor meg azon vannak még jobban kiakadva, hogy "bezzeg abortuszra küldené a párját" ... tehát voltaképp azt akarják ilyenkor a férfi szájába adni, hogy "akarom, akarom, akarom", ami meg lássuk be, nem tervezett terhességnél meglehetősen ritka, az esetek 90+%-ában a nem tervezett terhesség esetén a férfi véleménye a "nem akarom/mindegy" tengelyen mozog...

A megbeszélt, tervezett terhesség az természetesen egy másik történet, de ott meg fel sem merül a kérdés. És hát ha egy férfi gyereket AKAR, az többnyire ide tartozik, mert az jobbára úgy megy, hogy előbb szól, hogy gyereket akar, és utána lesz a terhesség...

2012. szept. 23. 11:50
 5/7 A kérdező kommentje:
4es köszönöm:)) csak nekem ez hogy "mindegy" olyan fura kategória, mert hogy lehetne már mindegy hogy van e gyerekem vagy nincs:)
2012. szept. 23. 14:18
 6/7 anonim ***** válasza:

Kérdező, nincs mit! :)

A "mindegy" az valóban furcsa szó, valójában helytállóbb lenne a hosszabb "nem határozott szándékom most gyereket vállalni, de nincs vele kapcsolatban határozott ellenérzésem se" megfogalmazás. Csak hát ez olyan hosszú:)

2012. szept. 23. 14:55
 7/7 A kérdező kommentje:
:) Köszi pedig ez még mindig jobban hangzik :). Nekem ez a dolog hogy semmit se szól egyértelműen azt sugallja hogy nem, nem akarja egyáltalán de ezt nem meri kimondani nehogy aztán ő legyen a "hunyó" meg emlegetni lehessen ezt neki, így inkább a nagy semmit választja..
2012. szept. 23. 16:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!