Ha egy férfi nem mondja, hogy vetesse el a nő a babát, de nem is akadályozza meg az abortuszt akkor valójában nem akarta?
Szerintem a családtervezés a férfin és a nőn is múlik, közös döntésük kell, hogy legyen.
Ha a fenti esetből a férfi ki akarja vonni magát úgy, hogy "nem szól", az számomra elég taszító... nem bírom az ilyen tesze-tosza pasikat... másrészt meg egy ilyen eset szerintem egyértelműen azt sejteti, hogy a férfi nem akarja a gyereket, de mivel jogilag a női a döntés, számára nagyon kényelmes, hogy nem neki kell majd lelkiznie, meg adott esetben mondhatja/gondolhatja, hogy hát drágám, a te döntésed volt... mit mondhattam volna...? pff...
Kérdező, férfiként azt gondolom, hogy nem csak a fekete és a fehér létezik, mint lehetőség, ha egy ilyen kérdésben nem szólnék, az azt jelentené, hogy nekem tulajdonképpen mindegy. Ha határozottan akarnám, vagy határozottan nem akarnám, akkor kinyitnám a számat.
Bár másfelől ez meg vicces dolog, mert ha "mindegy", akkor azon vannak kiakadva a csajok, ha "nem akarom" akkor meg azon vannak még jobban kiakadva, hogy "bezzeg abortuszra küldené a párját" ... tehát voltaképp azt akarják ilyenkor a férfi szájába adni, hogy "akarom, akarom, akarom", ami meg lássuk be, nem tervezett terhességnél meglehetősen ritka, az esetek 90+%-ában a nem tervezett terhesség esetén a férfi véleménye a "nem akarom/mindegy" tengelyen mozog...
A megbeszélt, tervezett terhesség az természetesen egy másik történet, de ott meg fel sem merül a kérdés. És hát ha egy férfi gyereket AKAR, az többnyire ide tartozik, mert az jobbára úgy megy, hogy előbb szól, hogy gyereket akar, és utána lesz a terhesség...
Kérdező, nincs mit! :)
A "mindegy" az valóban furcsa szó, valójában helytállóbb lenne a hosszabb "nem határozott szándékom most gyereket vállalni, de nincs vele kapcsolatban határozott ellenérzésem se" megfogalmazás. Csak hát ez olyan hosszú:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!