Mikor jár a tgyás, gyed, gyes munkaviszony nélkül?
Figyelt kérdés
A helyzet az hogy megszünt a munkaviszonyom 6hónapja. Előtte 2 évig bejelentett munkaviszonyom volt. Nem találtam azóta munkát. De most már 3 honapos terhes vagyok. Végül is milyen juttatás jár nekem? Gondolom a gyes biztos és a többi?
köszi
2012. szept. 19. 15:19
11/13 anonim válasza:
Szia!
GYED akkor jár, ha a szülést megelôzô 2 évben legalább 365 napot biztosított voltál, volt munkaviszonyod. Ez, ha jól értem, rád igaz, vagyis igényelheted.
TGYÁS-t csak akkor kapnál, ha a biztosítottságod megszûntét követô 42 napon belül szülnél - ez rád nem áll, kivéve, ha elmentél táppénzre... Mivel a munkanélkülivé válásod napján még nem voltál terhes, gondolom, nem mentél el betegállományba, így attól félek, a TGYÁS-t nem kapod meg.
12/13 anonim válasza:
11. válaszoló:ez a kérdés több,mint 2 éves...lassan GYES-t kellene kapnia normál esetben is....
13/13 anonim válasza:
12. válaszoló: igazad van, de ezt mások is olvassák, nem csak a kérdezö. Nekik még jól jöhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!