"Ha valakinek nincs helye, nem tudom miért vállal több gyereket. " - egyetértesz ezzel?
Mi két szobás lakásban lakunk (gyerekszoba + nagyszoba, ami a nappali is)...Egy gyerekkel bővel elég lenne...ikrek sikeredtek. Most mi legyen?? :))
Amúgy ahol 10-en nyomorognak egy szobában, ott többnyire komolyabb anyagi gondok is vannak. Ilyen esetben tényleg fura kicsit, hogy a "semmire" szülnek, de ez azért annyira nem általános, csak bizonyos társadalmi rétegekben...
Nézd, azt kell eldöntened, hogy tudsz-e kiegyensúlyozott, komfortos életkörülményeket biztosítani x db EMBER számára. Ugyanis a legkevesebb ideig babák meg gyerekek, hamar felnőnek és nem hiszem, hogy egy 10nm-es szoba megfelelő lenne két lakli kamasz számára. Meg lehet oldani kényszerből, de én nem tenném. Gondolj bele: két szoba van összesen, eleve nincs már nappali sem, az egyik szoba a gyerekeké, a másik a szülőké. Mi van, ha az egyik tanulna, a másik meg a barátaival beszélgetne? Mégis, hová fog elvonulni a magánéletével?És a szülők?
Ellenkező nem gyerekek esetében pedig nagyon rossz megoldásnak tartom.
És IGEN, alapvető dolognak érzem azt, hogy annyi gyereket vállalok, amelyiknek az alapvető dolgokat biztosítani tudom. Ebbe beletartozik számomra minimum egy 6 nm-es félszoba, amiben magára tudja zárni az ajtót és nem kell mondjuk a vele egy szobában alvó kistesó napirendje vagy betegsége miatt kialvatlanul dolgozatot írnia.
Lehet, ki lehet éppen bírni, de arról szóljon már a gyerekem első 18 éve, hogy kibír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!