Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » "Ha valakinek nincs helye,...

"Ha valakinek nincs helye, nem tudom miért vállal több gyereket. " - egyetértesz ezzel?

Figyelt kérdés
Az előbb olvastam egy válaszban, hogy akinek nincs annyi szobája, hogy az összes gyereket kezdetektől külön szobába tudja rakni, az ne vállaljon több gyereket? Te egyetértesz ezzel? Most nem arról beszélek, hogy tízen nyomorognak egy szobában, hanem hogy például egy kétszobás lakásba szerinted sem szabad két gyereket vállalni?

2012. szept. 19. 08:33
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Én is azt osztom,hogy ha már körvonalazódik,hogy lesz esély nagyobba költözni, akkor oké. Pár évet ki lehet bírni. De ahogy nőnek a gyerekek úgy lesz igényük egy saját kis zugra. Na akkor nagyon nem lesz jó, ha mondjuk 3-an vannak egy szobában!
2012. szept. 19. 09:54
 12/21 anonim ***** válasza:
Én 20 évig egy szobában laktam a húgommal és király volt. Persze néha bosszankodtunk, de alapvetően nagyon jó volt. Sokat beszélgettünk, mindennapos kapcsolatban voltunk, nagyon jó testvérek vagyunk. Legjobb barátnőm ugyanígy volt a fiú testvérével, ott sem volt soha gondm imádják egymást. Ugyanakkor ismerek egy testvérpárt akik külön voltak a kezdetektől, nincs szoros kapcsolatuk, esténként néha beszélnek msn-en! És egy lakásban laknak! Na ennyit arról, hogy mekkora szar szülő aki egy szobába vállal két gyereket. Valaki írta, hogy ez olyan mintha ketrecben élnének. Hát gratulálok, borzasztó buta vagy és korlátolt!
2012. szept. 19. 10:57
 13/21 anonim ***** válasza:

Mi két szobás lakásban lakunk (gyerekszoba + nagyszoba, ami a nappali is)...Egy gyerekkel bővel elég lenne...ikrek sikeredtek. Most mi legyen?? :))

Amúgy ahol 10-en nyomorognak egy szobában, ott többnyire komolyabb anyagi gondok is vannak. Ilyen esetben tényleg fura kicsit, hogy a "semmire" szülnek, de ez azért annyira nem általános, csak bizonyos társadalmi rétegekben...

2012. szept. 19. 11:02
 14/21 anonim ***** válasza:
Én közös szobában nőttem fel a testvéremmel. Ma is erős kötelék van közöttünk. Nem haltam bele, hogy nem volt külön szobám. SZerintem ebben semmi nincs.
2012. szept. 19. 11:07
 15/21 anonim ***** válasza:
"jó volt a földes döngölt vagy tehénsz@rral mázolt padló. Ma mit szólna a védőnő, ha a pici babád azon kúszna-mászna?" Ne haragudj kedves valaszado de ilyen jot mar regen nevettem. Pedig nagyon rossz napom van de ezt nem birom ki nevetes nelkul. :)
2012. szept. 19. 12:57
 16/21 anonim ***** válasza:
Két szobás lakásba, tehát 40-45 m2-re vállalni 2. gyereket szerintem is necces. De hát ki lehet adni azt a lakást, lehet bérelni másikat, vagy olcsóbbat, nagyobbat nézni, stb. Konkrétan, hogy a kérdésedre válaszoljak, azt már egy kicsit szűkösnek tartanám.
2012. szept. 19. 13:32
 17/21 anonim ***** válasza:
A mi 2 szobás lakásunk pl 60 nm2-es volt, úgyhogy nem feltétlen 40 nm2-ről van szó...
2012. szept. 19. 16:43
 18/21 anonim ***** válasza:

Nézd, azt kell eldöntened, hogy tudsz-e kiegyensúlyozott, komfortos életkörülményeket biztosítani x db EMBER számára. Ugyanis a legkevesebb ideig babák meg gyerekek, hamar felnőnek és nem hiszem, hogy egy 10nm-es szoba megfelelő lenne két lakli kamasz számára. Meg lehet oldani kényszerből, de én nem tenném. Gondolj bele: két szoba van összesen, eleve nincs már nappali sem, az egyik szoba a gyerekeké, a másik a szülőké. Mi van, ha az egyik tanulna, a másik meg a barátaival beszélgetne? Mégis, hová fog elvonulni a magánéletével?És a szülők?

Ellenkező nem gyerekek esetében pedig nagyon rossz megoldásnak tartom.

És IGEN, alapvető dolognak érzem azt, hogy annyi gyereket vállalok, amelyiknek az alapvető dolgokat biztosítani tudom. Ebbe beletartozik számomra minimum egy 6 nm-es félszoba, amiben magára tudja zárni az ajtót és nem kell mondjuk a vele egy szobában alvó kistesó napirendje vagy betegsége miatt kialvatlanul dolgozatot írnia.

Lehet, ki lehet éppen bírni, de arról szóljon már a gyerekem első 18 éve, hogy kibír.

2012. szept. 20. 08:34
 19/21 anonim ***** válasza:
Azon is érdemes elgondolkodni, hogy amikor már nagyok lesznek, mondjuk messzire költöznek, egy másik országba akár és hazajönnének az ünnepekre a családjukkal, akkor mi lesz? Menjenek motelbe, mert összesen nincs családonként egy félszoba, ahol meghúzhatnák magukat? Vagy az egyik gyereket (családostul) nem engeded ott aludni, mert nincs hely, csak a másikat? És hogy választasz köztük?
2012. szept. 20. 08:38
 20/21 anonim ***** válasza:
nekünk 3 szobás lakásunk van 3 gyerekel 2 fiu egy nagyszoba méretü galériázott szobában van ,kicsi lányunk meg mi nagyszobánkban van egyelöre nagyon jol érzi ott magát.
2012. szept. 20. 09:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!