Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az év melyik szakában, hónapjá...

Az év melyik szakában, hónapjában szültetek? Milyen előnyei és hátrányai voltak annak az időszaknak?

Figyelt kérdés

Szeptember végén született a kisfiam, és én csak jót tapasztaltam.

- Az első sétákhoz nem volt sem túl meleg sem túl hideg.

- 6 hónapig csak szopott, mire elkezdtük a hozzátáplálást, nagyon sok mindent már frissen kaptunk anyutól a kertből.

2009. júl. 30. 16:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%

ja persze, és hátrányi természetesen nem voltak..., minden szuper volt...

szerintem csak azért kérdezed, hogy jól eldicsekedhess, hogy bezzeg neked milyen szerencséd volt!!

ilyen bugyuta kérdést rég olvastam!

2009. júl. 30. 16:57
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Szai! Én is szeptemberben szültem és szerintem ez ideális. Bár sokan riogattak, hogy majd nyáron milyen rossz lesz terhesnek lenni. Nem így volt. Volt néhány lenge nyári ruhám, nem kellett téli cuccokat venni, stb. Meleg volt az október, szuper volt kinn sétálni. Tavasszal és nyár elején pedig jöhettek az idénygyümölcsök,-zöldségek, mint ahogy Te is írtad.
2009. júl. 30. 16:58
 3/12 A kérdező kommentje:

1 válaszolónak üzenném: azért tettem fel ezt a bugyuta kérdést, mert érdekelne ki mit tapasztalt. Tervben a kistesó, és ezért.

Elég sűrűn olvasok bunkó válaszokat, de én most előszőr kaptam ilyent, és előszőr használtam a lefelé mutató kezecskét.

2009. júl. 30. 17:15
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Én január végén szültem, de pont így érzem, mint ti! Az első egy-két hétben úgysem lehetett kimenni, mert pici volt, illetve mert hideg volt. Ahogy jött a jó idő, úgy voltunk többet sétálni is. És nálunk ugyanígy van az első falatokkal is, bár szerintem, ha szeptemberben kezdenénk a hozzátáplálást, ugyanezeket, ugyanígy kapná. Nekem jó volt télen terhesnek lenni, állandóan melegem volt (most is), így nem kellett annyira beöltözni sem. Nyáron én nem is tudom, mit csinálnék. Mivel máskor még nem szültem, ezért összehasonlítási alapom mégsincs. Mindennek van előnye, hátránya. VAn egy béna télikabátom, amit a vége fele hordtam, és már rég kidobtam volna, de csak az jött rám. Azért azt félreraktam, hátha a kistesóval is így leszek terhes, akkor még használom... :-))
2009. júl. 30. 17:56
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Én a második válaszoló voltam, de valamilyen okból előléptem elsővé. Gondolom nem nekem szól az előbbi komment... Nekem is válaszoltak már bunkó módon. Nem értem, hogy miért válaszol az, akinek már a kérdés sem tetszik. Miért nem lép egyszerűen tovább, vagy keres olyan kérdést, amire érdemben tud válaszolni...
2009. júl. 30. 20:00
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
tavaly október 29én szültem.nagyon szerencsém volt,hogy hetekig jó időnk volt.így 5 naposan már vihettem sétálni.1.karácsonyára már fogadhatott látogatókat...ami nem tetszett,hogy 3hónaposan nem viselte a babkocsit,így a hidegekben kenguruval vihettem mindenhova.most már 9hónapos és jól jön az idény zöldség gyümölcs.Én is a legnagyobb nyárban voltam terhes,de jobb volt,mintha télen lettem volna.Kevesebb terhes ruha kellett,és én amúgy is nagyon fázós vagyok télen.A második babát tudatosan nyárra tervezem. :-) aztán majd kiderül
2009. júl. 30. 21:11
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én november közepén szültem. Nyáron, és ősszel jó volt pocakosnak lenni. Októbertől volt igazán nagy pocim, novemberben pedig nem ért össze rajtam a télikabát:) Nem vette erre a kis időre ásikat, vastag pulcsival, bandázzsal átvészeltem. Pont akkor kezdődött az igazi tél, mikor kijöttünk a kórházból. Két hétig nem vihettem ki mert ugye nagyon pici volt, utána meg azért mert nagyon minuszok voltak. Így hetekig csak az ablakban levegőztünk. Elég fagyos volt az elmúlt tél, úgyhogy ritkán tudtunk sétálni menni. Ez a téli bezártság, mozgáshiány nem esett jól. Akkor el is döntöttem, hogy a kistesót úgy készítjük, hogy kora tavasszal szülessen.

Ja, és aról még nem is szóltam, hogy fél óra volt mire elkészültünk a sétához. Mivel első baba, gyakorlatlan is voltam, mire belehúztam szegényt a sok téli göncbe, teljesen felturbózta magát. Ráadásul folyton izgultam, hogy elég meleg neki a ruha, hogy elég réteget húztam rá stb...

Szóval legközelebb tavaszi babát szeretnék:)!

2009. júl. 30. 21:46
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.
2009. júl. 30. 22:09
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Először is: ne is foglalkozz az ilyen megkeseredett hül.e pic.ákkal!

Én április 30-án szültem. Teljesen jó volt. Bár már télen kezdett szűk lenni az amúgy karcsúsított hosszú szövetkabátom, de valahogy mégis kibírta, pedig nagy volt a pocim. :) Az első sétákhoz is jó idők voltak, aztán jöttek a nagy melegek. Ezt az időszakot most nem csípjük, de úgy tudom, egyik baba sem szeret a saját levében főni, ahogy mi sem :)

Szerintem a legideálisabb a tavaszi és az őszi időszak. Ha nyárra érkezik, akkor a nagy meleg (bár ezt gyakran a nagyobb babák is nehezen viselik), télen meg a hideg. Barátnőm szerint nem volt gáz nyáron pocakosan. Rsszabb lett volna, ha a babája akkor jön!

2009. júl. 30. 23:49
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Én március 31.-én szültem, azaz télen voltam nagy pocakos, igy jó volt, hogy nem volt olyan meleg, viszont áprilisban itt már jöttek a nagy melegek, igy épp kihúztam, a baba az első nagy meleg front előtt megszületett! Utána már teljes ruhatár váltás kellett volna :) A baba szempontjából nagyon jó volt, hogy már a nyári meleg 25 fokokba született bele, rögtön lehetett sétálni, de végülis hacsak nem szakad az eső, ezt bármely évszakban meg lehet tenni szerintem. Gyümölcs és zöldség szempontból most fogunk hozzátáplálni, 4 hónaposan, igy a meggyről már lemaradtunk, de alma, barack, körte, szilva, cékla, sütőtök, répa, krumpli, ami eleinte kellhet, van és lesz még bőven, szóval ilyen szempontból ez jó. Aki télen kezdené, szerintem tegyen el már előtte, hogy legyen majd bőven a bébinek :)
2009. júl. 31. 07:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!