A Pcos vagyok mennyi az esély a babára?
Figyelt kérdés
2009. júl. 28. 21:05
1/8 anonim válasza:
Szia!Esély van.De azt így látatlanban butaság lenne állítani,hogy biztosan sikerül teherbe esned.Vizsgálatok,orvos,na meg pontos diagnózis nélkül....?!Menj el dokihoz és ő majd elmondja a további teendőket.
PCOS voltam,műtét után rögtön sikerült a baba.
2/8 anonim válasza:
Attól függ, milyen mértékű! Nekem közepes PCOS-em van, a foggátló elhagyása után azonnal teherbe estem. Nem vártunk 3 hónapot (nem is volt tervezett baba), de ha vártunk volna, most valószínűleg nem lenne gyerekem, ugyanis a gyógyszer helyretette a szervezetemet, de amint "kitisztul" a szervezetből, helyreáll a rendetlenség és megint elmarad az ovuláció. És hülyeség, hogy ha nem vár valaki hónapokat, akkor baja lesz a babának. Nekem egészségesen született a kislányom, egyetlen baja az volt, hogy korábban jött 4 héttel és még nem érett meg a tüdeje. Egyébként azok, akik tudatosan akarnak babát metforminnal próbálkoznak (ez az inzulinrezisztencia miatt kell, ez a PCOS fő oka).
3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszotokat,az orvos ma írt fel merckformint.Hát reméljük segít,és babás leszek :)
2009. aug. 3. 20:11
4/8 anonim válasza:
Ne add fel. A PCO diagnosztizálása után 3 hónappal már ott lapult a babóca a pocakomban. Azóta a 41. betöltött hétre megszületett.Jelenleg egy 7 hónapos vidám kisfickó anyukája vagyok. A terhesség alatt végig hetente diabetológiára jártam. 160g 1400 Kcal diétán voltam, metformin nélkül. És nagyon nyugis, problémamentes volt a terhesség is.Szorítok!
5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat! :)Gratulálok a babádhoz,hát sajnos nekünk még mindig nem jött össze,de nem adjuk fel :D
2009. okt. 29. 20:41
6/8 anonim válasza:
Szerintem nem kell aggódnod!
Én is pcos vagyok és a családom nagy részéről is kiderült ugyanez sajnos. De ennek ellenére több helyen is vártak/várnak babát.
Az egyik unokatestvéremnél a terhesség alatti terheléses vizsgálat során derült ki, hogy elvileg ez a probléma (inzulin rezisztencia). Gratulált is neki az orvos:)
Mindenesetre szerintem a diéta és sport (+esetleg gyógyszer)mellett az a legjobb,ha nem aggódsz azon,hogy lehet-e babád,-és akkor tuti lesz:))
7/8 anonim válasza:
ki kellett ürülnie a szervezetből, mert a fogamzásgátló az kezel, de maig használjuk, addig a teherbe esés ellen véd. Szal rendbe tesz és segít a későbbi termékenységben, de amig benn van szervezetbe addig ellene véd.
8/8 anonim válasza:
és nem mnidenki dagi aki pco s, nekem alacsony aí cukrom, magas az inzulinom, de nem vagyok cukros, és tök vékony vagyok, nekem tuti nem kell diéta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!