35 hétre született babáknál jár valami féle támogatás?
Nekem az egyik fiam 1760 grammal született, a másik 2230 grammal, egyikre sem kapok semmit és nem is maradhatok itthon tovább, mint három év. Én ennek örülök, mert egyik sem beteg.
1500 gramm alatti születési súlynál jár több pénz, illetve ha tartósan beteg.
Tudtommal nem jár semmilyen támogatás. :-( Én is úgy tudom ahogy az első írta, hogy akkor ha 1500 g alatt születik, vagy ha tartós károsodása van, akkor jár +10000 Ft.
Az én fiam is 35 hétre született, 2760 g-mal és 48 cm-rel. 2480-gra esett vissza a súlya. De azóta már megnőtt, szépen.
A súlya alapján teljesen egészséges, úgy tudom 2500 gramm alatt számít kis súlyúnak hivatalosan.
Az én kisfiam 37 hétre született 2150 grammal. Nekem eszembe se jutott, hogy ezért bármilyen támogatást kéne kapnom, hiszen teljesen egészséges, csak pici.
A te babád beteg? Ha igen, akkor nézz utána, esetleg kérdezd meg a védőnőt. Ha nem, akkor nem értem, hogy miért járna neked külön támogatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!