Ebben az esetben milyen elosztásban igényeljük a családi adókedvezményt?
Figyelt kérdés
2 gyermek és 1 magzat után tudjuk igényelni.
Férjem bruttója nagyon változó. Vannak olyan hónapok, hogy ki tudná teljesen használni, de van hogy nem tudja érvényesíteni a teljes összeget. Nekem 70000 körüli a gyedem.
Arra gondoltunk, hogy csak neki kérjük, és majd az adóbevallásnál korrigálunk. Ha az ő jövedelme nem engedi teljesen kihasználni, akkor még mindig igényelhetem én a fennmaradó részt?
2012. szept. 2. 14:10
1/1 anonim válasza:
Kérd te a gyed után annyit,a mennyi az adója, és a férjed meg kérje az adóbevallással egyidejűleg jövőre egy összegben ami maradt. Igy neked kicsit több pénzed lesz egy hónapban, és jövő márciusban meg kaptok egyben egy nagyobb összeget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!