Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyógyszert felbontás után X...

Gyógyszert felbontás után X hónappal már tényleg nem lehet adni?

Figyelt kérdés

Prospan-t bontottam még május 15-én. Most olvastam rajta, hogy felbontás után 3 hónapig használható fel (nálunk ez ugye aug. 15.). Ilyenkor el kell dobni, tényleg nem adható már? Csak mert sajnálom kidobni, DE elsősorban a gyerek egészsége az első!!!

Köszönöm a válaszokat!

2012. aug. 27. 17:51
 1/4 anonim ***** válasza:
Hát én max. fél évig tartanám, utána -bármily fájó a pénztárcámnak- kidobnám.
2012. aug. 27. 17:57
 2/4 anonim ***** válasza:

Természetesen nem adnám tovább, ha ez van ráírva. Lehet, hogy csak a hatásossága csökken, de az is lehet, hogy romlásnak indult.

Lassan nekem is ki kell dobnom a nurofent, pedig csak 3 adag hiányzik belőle (szerencsére nem kellett sokszor használni)

2012. aug. 27. 18:02
 3/4 ava87 ***** válasza:

Az ilyen időpontokat azért napra pontosan nem szoktam betartani, ha mondjuk a lejárat után három nappal szükség van rá, akkor én is simán beveszem, és a gyereknek is simán beadom. Viszont azért 1-2 hónappal később már nem használnám (na jó, ha tablettáról van szó, mondjuk fájdalomcsillapítóról, akkor igen, de ezek nem gyerekgyógyszerek elsősorban). Anyukámtól egyszer kaptam tíz éve lejárt Demalgont fogfájásra, és semmi baja nem volt, hatásos volt ugyanúgy :) De ez extrém példa, a gyereknek biztos nem adtam volna oda évek óta lejárt gyógyszert.

Viszont vannak ezek a bekeverős gyógyszerek, amikor csak a por van az üvegben, és vízzel kell elkeverni, na ott tényleg fontosnak tartom a lejárati időt, hiszen nem véletlenül így árulják, különben a gyógyszertárban is megromlana.

2012. aug. 27. 18:55
 4/4 anonim ***** válasza:
nekem a doki azt mondta egyszer hogy a szirupokat felbontva a hűtőben tárolva fel lehet használni a dobozon jelzett időpontig. Igazából évekig sosem tartogattam, de most is van 3 hónapnál régebbi prospanom a hűtőben és nem lett tőle bajunk.
2012. aug. 27. 23:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!