31 évesen,2 gyerek után elköttetném magam. Szerintetek is korai?
A lényeg hogy elköttetheted magad, de a tb ezt nem állja.
Viszont 35 év felett 3 gyerek után már állja a tb ha jól emlékszem.
Igen, és én is korainak tartom még, hátha meggondoljátok magatok.
Én mindenképp várnék 38-40 éves koromig ezzel.
31 évesen még korai. Lehet, hogy még szeretnél babát (csak még nem tudsz róla).
Én 33 évesen fogom szülni a harmadik babát, és szintén gondolkodom az elkötésen, de nem most, hanem majd inkább 38-40 fele, mert akkor már biztos nem akarok több gyereket.
Én is 31 vagyok, 2 gyerekkel, akik nemsokára 6 és 3 évesek lesznek :)
Mi sem akarunk több babát, legalábbis most 4-5 éven belül, de ez az elkötés annyira drasztikusnak tűnik nekem! Először is több napra be kell feküdni, nem egy kis műtét és még ráadásul nem is 100%-os, mert ritkán regenerálódik a szervezet...
És ahogy olvasom, az ára sem túl barátságos, több 10ezer Ft. Oké, ezért cserébe elvileg már soha többé nem kell fogamzásgátlóra költeni, de akkor is annyi.
Úgyhogy én egyelőre a kevésbé drasztikus spirál, vagyis a Mirena mellett döntöttem, mert ez is nagyon megbízható (jelenleg ez a legjobb állítólag) és 5 évig nem kell vele foglalkozni, persze az éves vizsgálatokon kívül.
A vérzés lényegesen csökkenhet tőle, sőt akár teljesen el is maradhat, nálam ez volt a fő érv mellette, mert iszonyú erős és nagy mennyiségű szokott lenni, egy sima spirál ezért volt kizárva.
Mondjuk az ára ennek is húzós (44e), de ez havi 730 Ft és én nagyjából ennyit költöttem tamponra és betétre, úgyhogy már csak ezért is megérte :)
1 szó, mint 100: szerintem is korai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!