Egy 3. gyerek vállalása könnyít az anyagi helyzeten a nagycsaládosoknak járó kedvezmények, támogatások miatt?
Hát azt a 12ezret nem kapod meg vagy ha igen,akkor szerencsés vagy,mert nálunk az adó el is viszi!Semmivel se lesz több a párom fizuja,hiába túlórázik,mint egy marha!!De muszály bemennie,különben kirúgnák!Úgyhogy az állambácsi az egyik kezével ad,a másikkal meg el is veszi!
Ha nálatok nem igy van,akkor örülj neki és élj boldogul!
Mi meg elvagyunk igy!:(((
Írtam ide egy összefoglalót a kedvezményekről és támogatásokról, ami a nagycsaládosoknak szól:
Nekem 3 gyermekem van és tapasztalataim a következők:
Ha ki tudod használni a családi adókedvezményt ez cirka 80000.- havonta (a két gyerekhez képest) a családi pótlékon kívül (ehhez persze kell egy jó fizu)
Ingyen tankönyv, féláron ebéd (de sok helyen az önkormányzat 3 gyerek felett nem kér semmit)Utazás: 90% kedvezmény a távolságin és a vonaton. BKV kedv. nincs
Szóval amíg iskolába jár a gyerek (felsőoktatást nem ide értve)addig jelentős könnyebbségek vannak az alapszükségletekre (tankönyv, kaja, utazás) DE! Ha már utazik a család, ha táborba menne a gyerek, akkor ugyanúgy 3-al kell szorozni mindent, nem beszélve a felsőoktatásról. Ezeket lehet mérlegelni. Összességében én azt mondom, a harmadik gyerek vállalása nem olcsóbb, de a családi adókedvezményt figyelembe véve (és azt feltételezve, hogy van miből érvényesíteni)nem is drágább, mint a kettő. Tehát ezen ne múljon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!