Mi a véleményetek a Hajnalka és a Patrícia nevekről?
Én Hajnalka vagyok :-)
Most már semmi bajom nincs vele, régebben naem szerettem. Jó sok becézése van. Hajni, Hajnika, Hajnus, Hajnuska (na jól van, ez már erőltetett:-)) 30 felett vagyok, középiskolába hárman voltunk Hajnik, tehát nem volt ritka. A munkhelyemen én vagyok az egyetlen, pedig kb. 100-an dolgoznak ott. A gyerekemnek nem ezt adtam, nem akartam, hogy az legyen a neve, mint Nekem.
A Patrícia semleges, ezért nem is adnám a lányomnak, ilyen névvel nem ismerek sem felnőttet, sem gyereket.
Én Patrícia vagyok, egészségügyi ellenőrként dolgozom, tehát a kemény nevem mellé kemény munka is társul. :) Fekete hajam van, sötét szemekkel, magas is vagyok (174), úgyhogy az alakomat kordában kell tartanom, hogy ne rémüljenek meg tőlem. :D
Nm igaz amúgy, nem fél tőlem senki, maximum az orvosok. :D
Patrícia tetszik, a Hajnalka nem. Nem tudom megmondani, miért...
Patríciának hívják egy barátnőmet, Pattinak, Patríciusnak, Pattogónak becézzük. Rajta kívül még egy Pattit ismerek. Hajnalkát is ismerek kettőt, ők olyanok s, ahogyan én egy Hajnit elképzelek, szerények, visszahúzódóak, csendesek. :)
Saját gyerekemnek egyik nevet sem adnám.
Nekem tetszik a Patricia de ne kerdezd miert :) Egyszeruen csak tetszik. Adnam a lanyomnak. Passzol a vezeteknevunkhoz is csak a ferjemnek nem tetszik.
Hajnalka nekem semleges de az biztos,hogy nem kell vele szegyenkeznie a lanyodnak ha ezt a nevet valasztod.
Hajnalka - régen nem igazán tetszett, mert több Hajnit is ismertem (és nálam a gyakoriság kizáró ok), pedig mindegyik szőke, nagyon szép, csendes, okos lány volt. Mostanra azonban kijelenthetem, hogy nagyon szép név. :)
Becenevei: Hajni, Hajna, Hajnal, Nelli, Hajnus.
Patrícia - rossz ismeretség miatt nem igazán a szívem csücske, pedig nem rossz név. Mindig a pisztáciára asszociálok róla. :) Bár a Patitól és Pattitól kiráz a hideg. Könyörgöm, ez olyan, mintha pattanásnak hívnánk az illetőt. :/
Becenevei: Pati, Patti, Trusi, Tris, Trisa, Tícia, Patus, Rici, Ricus, Paca. :)
En is Hajnalka vagyok egy 15 eves barna haju lany , nem
Mindenki 30feletti felnott aki ezt a nevet viseli es amugy is azok is voltak egyszer gyerek nem? :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!