Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ajánlanátok egy jó könyvet...

Ajánlanátok egy jó könyvet ami a segítségemre lenne?

Figyelt kérdés

8 és fél éves a lányom, szeretnék vele beszélgetni a testében végbemenő változásokról, menstruációról, szexualitásról, védekezésről. Mivel velem anyukám soha nem beszélgetett semmiről, ezért fogalmam sincs arról, hogy normális családokban hogyan zajlanak ezek a dolgok. Arra gondoltam, hogy veszek egy erről szóló könyvet és a lányommal együtt átolvassuk. Így biztosan nem marad ki semmi, ha közben kérdései lesznek meg tudjuk beszélni.

Szerintetek ez így jó ötlet? Valamint tudtok ajánlani ilyen könyvet?

2012. aug. 24. 17:29
 1/2 anonim ***** válasza:

hmm

10 éves korig csak ha kérdez, akkor arra válaszolj amennyire csak bírsz őszintén és a saját szintjén

utána mikor elkezd nőni a cicije akkor nem sokára várható a nemi érés is vagyis menstruálni fog nya akkor arra koncentrálj erre készítsd fel mutasd meg neki a betétet magyarázd el neki h mit csináljon vele hova kell tenni stb....

mi zajlik ekkor a testében

és lépésről lépésre a többit is

nem kell egyszerre leadni neki úgysem érti még

ahogy változik a teste úgy sorba magyarázd el neki mit miért történik :-)

és mi a célja vele a természetnek

és szerintem nem kell könyv jobb a saját tapasztalatod és h TE IS NŐ VAGY mint ő

a képek kicsiknek még riasztóak lehetnek és a szövegek sem mindig egy 8-10 évesnek van megfogalmazva

11 éves voltam mikor a tesóm született akkor érdekelt a dolog de csak a terhesség a sex és védekezés nem mert az akkor kezdett érdekelni mikor az első "pasim" lett 14 évesen :-D

persze anyu mondta elmesélte még előtte de pont nem érdekelt a téma akkor

2012. aug. 24. 17:45
 2/2 anonim ***** válasza:
Hát, szerintem minél előbb elkezded, annál jobb. Én 9 évesen kezdtem menstruálni, szóval még jó, hogy anyukám már óvoda óta felkészített erre (igaz, elsősorban én voltam kíváncsi mindenre). Kérdezd meg, egyáltalán mennyit tud (az osztály "szépen" fel tudja világosítani a gyerekeket). Elsősorban azt magyarázd el neki, hogy ő is nő, ahogy te, és ahogy nagylány lesz, a szervezete is azt csinálja, mint a nagylányoké. Ha a nő nem vár kisbabát, akkor minden hónapban vérzik, hogy újult erővel várja minden hónapban a kisbaba beágyazódását stb. Főleg az ő kérdéseire válaszolj, és nem lesz gond! Könyvre először a sehányéves kislányra gondoltam, de ahhoz már nagy :)
2012. aug. 24. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!