Ha lenne rá keret, rakattam volna. De sajnos nem volt, és nem is lesz!
2012. aug. 24. 14:47
2/12 anonim válasza:
Mi elrakattuk. Nagy biznisz van benne, ez tény, de szükség esetén életet menthet.
2012. aug. 24. 14:51
3/12 anonim válasza:
Mi tetettünk el mindkét gyereknél. Mondanak erről ezt is, azt is. Van ismerősünk, akinél segíthettek volna vele a gyereken, és van biológus ismerősöm, aki szerint lehúzás. Én úgy döntöttem, úgy vagyok nyugodt, ha megadom a dolognak az esélyt, ha ne adj isten szükség van rá, ne ezen múljon. Abban bízom, hogy ahogy haladnak a kutatások egyre több felhasználási módot találnak, és egyre több betegségnél tudnak vele segíteni.
2012. aug. 24. 14:56
4/12 A kérdező kommentje:
Mi is szeretnénk, de folyamatosan kapom a családtól a negatív véleményeket!
Pl. ezt elhiszitek?
Mi a korlátja a saját köldökzsinórvérből vett őssejt felhasználásának?
Az egyik korlát az így nyerhető őssejtek száma. A köldökzsinórvérből meghatározott számú sejt nyerhető. Mikor egy beteget akarunk kezelni, testsúlykilogrammra számított mennyiségre van szükség. Egy újszülött levett sejtjeit az adott baba kb. 4-5 éves korára "kinövi": akkorára nő a súlya, hogy az a sejtszám, amit lefagyasztottak, már nem elegendő a kezeléséhez.
A tárolással foglalkozó cégek azzal szoktak érvelni, hogy hamarosan lehetőség lesz az őssejtek szaporítására. Ennek megvan a valószínűsége, és lehet, hogy előbb-utóbb igazzá válik - azok a laborok, akik a sejtek genetikai állományában "vissza tudnak lapozni" az őssejtig, a szaporításra is képesek lehetnek. Egyelőre azonban ez a probléma nem megoldott.
2012. aug. 24. 14:57
5/12 anonim válasza:
Én annak idején megkérdeztem az orvosomat, hogy szerinte érdemes-e. Ő azt mondta, hogy nagyon szűk a köre azoknak a betegségeknek, amikhez tudják használni egyelőre (kutatás folyamatos, lehet, hogy 10-20 év múlva már sok mindenhez használható lesz), jelenleg leginkább vérképzési zavaroknál és vérhez kapcsolódó betegségeknél tudják használni. Ennek alapján mi nem tetettünk el.
2012. aug. 24. 15:07
6/12 anonim válasza:
Mi nem rakatunk, igaz keret sincs rá. Tudomásommal annak ajánlják akinek valamilyen genetikai betegsége van. Egyébként már a csontvelőböl is ki tudják nyerni idősebb korban 50felett is. Nameg tejfogból is. Ahogy halad a tudomány lassan szerintem pénzkihúzássá válik az egész.
33 hkm
2012. aug. 24. 15:11
7/12 anonim válasza:
Ha nagyon akartam volna elrakathattuk volna de reméltem nem lesz rá szükség. Elég szkeptikus vagyok pl még nem hallottam hogy valakit is meggyógyítottak volna 100%ban vele. Sztem majd évek múlva 20-30 többet tudnak majd de most nem.
2012. aug. 24. 15:30
8/12 anonim válasza:
volt multkor egy műsor,amiben benne volt h valóban jó dolg,de őssejtet bármikor le tudnak venni,nem muszáj elrakatni,csak az nem annyira szuper,ellenben szintén használható.
2012. aug. 24. 16:46
9/12 anonim válasza:
Nem rakattunk el, pénz hiányában..
2012. aug. 24. 17:14
10/12 anonim válasza:
Elrakattuk mindkét gyermekünknél. Nem volt könnyű anyagilag, de kifizettük. Az elsőnél nem kaptunk erről adatot, a másodiknál 35kg testsúlyig tudják használni. Ahogy fejlődik a világ, szerintem ezt is tudják szaporítani. Ne ezen múljon a gyermekem élete. Remélem kidobtunk az ablakon egy csomó pénzt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!