Cataflam cseppet naponta maximálisan hányszor lehet adni?
3x14 csepp lett felírva a 3 éves kisfiamnak, de nagyon nagyok a fájdalmai, nem tudom úgy szétosztani/nap, hogy jó legyen. Elkapott egy vírusos betegséget, hólyagokkal van teli a szájürege, teljesen levert. A Cataflam beadása után fél órával úgy látom már egész jól van, de 2-3óra után már nagyon fájlalja, csak fekszik, vonaglik, és sikítozik hogy "aja fááj". Nem eszik, ma először egy fél fasírtot evett, tegnap egy kinder tejszelet felét bírtuk vele megetetni. Teljesen kétségbe vagyok esve, hogyha nem eszik mit fognak vele csinálni, talán infúzióra kötik? kapott ecsetelőt, és tantum verde spray-t, két napja fújjuk, ecsetelünk, de még nem látszik hogy javult volna.
Vagyis szerintetek lehet adni a Cataflamot napi 4x? Vagy ennél is úgy van mint pl. a nurofennél hogy 4órának el kell telni a két beadás között?
Kérlek segítsetek!
Köszönöm szépen!
A lányom igaz fülgyulladásra kapott cataflam cseppet, de az is nagyon fájdalmas, ordított a fájdalomtól 4 évesen is.
Nekünk a gyerekorvos a következő képpen írta ki a gyógyszereket.
Először metamizol tartalmú, ez a naturlandos kúp, utána cataflam és végül panadol. Nurofent véletlenül sem szabad cataflamal adni, ugyanaz a hatóanyaga.
Szóval ezt a hármat kellett adni 2-2,5 óránként. Ezzel a hárommal együtt úgy ahogy enyhült a fájdalma.
Jobbulást a picinek!
Utolsó miért nem szabad az ibuprofént a cataflammal felváltva? Köszi az infót.
Az vagyok akinek mindkét gyereken átment ez a betegség.
A hólyagok és ez a nagyon fájdalmas nyelés evés stb. 4-5 napig tartott de egyre javulóan a cataflam beadása után úgy 20 perccel nekünk is nagy javulás mutatkozott szerencsére.
Láz csak 2 napig volt!
bocsi újra a 13 vagyok :) megtaláltam közben a választ a saját kérdésemre. Nonsteroid gyulladásgátló mindkettő.
De mondjuk ez gáz, nekünk eddig sose mondták hogy nem lehet együtt alkalmazni őket pedig a saját gyerekdokink és más is kezelte már a gyerekeimet...:(
Figyelj kérdező! Ez itt a GYK. Az egyik hsz így tudja, a másik úgy , meg ezt nem szabad, azt nem szabad...de nem mert azt lehet....
A helyedben én biztos felhívnám a gyerekorvos helyettesét, mert tuti h van, csak úgy nem megy el a gyerekorvos , hogy "jó, 2 hétig nincs orvos, ne is keressétek". Nálunk mindig van helyettesítő, volt olyan, h épp akkor volt beteg a gyerkőc, mikor szabin volt a dokink, és ő jött ki. Ugyanúgy ellátott jótanácsokkal, gyógyszereket írt fel...és ezt rendelőben is megcsinálta volna. Szóval őt kérdezd inkább!!
Az én kisfiamnak Aftája volt,másfél éves koráig többször is átestünk rajta.Magyar elnevezése parázs a szájban...rettenetes betegség.Az első 1 hétig tartott,a nyelve alatt volt hólyag ezért 2 nap után vettem észre véletlenül amikor ásított.Biztos voltam benne,hogy a szájával van valami,de nem tudtam a fogacskák-e vagy más.Akkor nekünk írt fel a helyettes doki néni egy herpeszre való(mert köze van hozzá) gyull.gátlót,2 nap után már látszott a javulás aztán mindig jobb lett.Etetni nem igazán lehetett,de sokat ivott.
A második kb 2 hétig tartott,akkor himlővel együtt jelentkezett ezért a gyull.csökkentő kilőve,de jobban viselte,a harmadik csak 3 napig.Fél éve nem jelentkezett,de az életében bármikor bármitől előjöhet újra:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!