Szerintetek is kínzás felpróbáltatni egy ovis (5 és fél éves) korú gyerekkel a zoknijait, hogy megnézzük jó e még rá?
Megjegyzem,10 párnál nincs több zokni. Az egyiket nem bírta felvenni,ahelyett,hogy szólt volna,sírni kezdett,mire azt vágták a fejemhez,hogy ez gyerekkínzás. Tényleg az lenne?
Már annyiszor próbáltam rávezetni az 5 évesemet,hogy ha valamit nem tud,szóljon,segítek én is,más is,de egyszerűen nem jut el a tudatáig.Ha valami nem megy,hamar feladja.Amúgy nincs vele gond,az oviban is sokszor dicsérték meg...
Kínzás? :) Az én 5 éves fiam UTÁL ruhát próbálni, egyedül pedig nem tud zoknit húzni pedig gyakoroljuk egy ideje. Igyekszem neki minél lazább gumijúakat venni.
Én is mindig mondom neki hogy normális hangon szóljon, segítek, de sajnos legtöbbször magas cén indítja nyafogva sírva...azért én akkor is következetesen próbálkozom hogy önállóan csinálja a dolgokat. Egyszer csak beérik..
De kínzásnak nem tekintem a dolgot azért az valahol máshol kezdődik nekem:)
Amúgy a többi ruhájával igyekszem azt csinálni hogy bár nekem sokkal egyszerűbb lenne egyszerre lezavarni hogy az összes ruhát rápróbáljam mi nem jó már neki őszre, de inkább elosztom több napra hogy ne akadjon ki rajta illetve ha valamit rápróbálok (póló) ahhoz mérem a többit ha az nem jó akkor a vele azonos méretűek se lesznek jók nyilván.
Köszönöm a válaszod!
Igen,ezzel én is így vagyok,de apósom,aki kiakadt a dolgon és idegesen,kiabálva elment úgy elgondolkoztatott,hogy vajon tényleg car anya vagyok e ezért?
A pólót,pulcsit én is úgy szoktam,hogy egyet felvesz,hozzá mérem a többit,amiben nem vagyok biztos,azt felpróbáltatom vele,de nekem lányom van,Ő szeret elkezdeni öltözni,csak úgy az 5. ruhadarab után látom rajta,hogy unja :-) A zoknikat és a harisnyákat próbáltatom csak fel vele mindet,mert azokat béna vagyok össze mérni... nem is ugyan olyanok,nem ugyan onnan vannak,bár méret egy van ráírva,de van amelyik nyúlósabb anyag...
Hát jól néznénk ki, ha már egy ilyen elfoglaltságot fárasztónak tartanának a gyerekeim, és otthagynának, vagy "unnák". Ill.. persze, unják, de akkor is meg kell csinálni, mert én nem tudom felpróbálni helyettük. A 3.5 évesem is végigpróbál mindent, amit odaadok neki, tudja, hogy addig úgysem mehet el, amíg nem végzünk. Szerintem ez nevelés kérdése. Nehogy már mindenért könyörögni kelljen egy gyereknek, mert neki most ahhoz nincs kedve. Az meg, hogy egy 5 éves ne tudjon biztonsággal zoknit húzni... egy kicsit érthetetlen számomra.
A kínzás pedig nem itt kezdődik
Higgyétek el, nem azzal tesztek jót egy gyereknek, hogy mindent ráhagytok, van, amit igenis meg kell követelni - ebbe beletartozik az is, hogy ne adja fel a dolgokat, mert attól még nem fognak megoldódni, sőt más sem fogja helyettük megoldani - csak max. segít a szülő, ha a ygerek kéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!