Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Adnátok ezt a nevet, ha...

Adnátok ezt a nevet, ha nagyon-nagyon tetszik, de a becézésével van egy kis gond?

Figyelt kérdés
Odáig vagyok a Roberta névért,a becézéseitől azonban falnak megyek. 1 van,ami elfogadható,a Robi,amivel nem lenne gond,imádnám,csak hogy az Apukát Róbertnek hívják,Robinak becézve.

2012. aug. 17. 17:37
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Szerintem jó a Roberta. Ha így hívják, szerintem hülyeség egy tök más hangzású névvel becézni. PL. Berti, Babi... stb..Köze nincs hozzá.
2012. aug. 17. 21:59
 12/20 anonim ***** válasza:
Én egy Robin anyukája vagyok :-) és Robin fiú :-) egyébként nálunk is ezek voltak mindenki fenntartásai a kisfiam nevével, hogy de hát nem lehet becézni. nem is kell, mert ez a neve és kész. Apum hívja néha Robesnek, meg van egy csomó ráillő beceneve, de más másfél éves kora óta bemutatkozik a saját nevén és azt szereti legjobban, ha Robinnak hívjuk. ha Robinkának, akkor valószínű rosszalkodott valami csínytevést, így azt nem szereti, de az is mondja, pl mondókákba jobban passzol úgy :-)
2012. aug. 17. 22:31
 13/20 anonim ***** válasza:

11-es...ezt figyu:

Roberta-Berta-Berti - kis fantázia kell! :)

2012. aug. 18. 07:54
 14/20 A kérdező kommentje:

Bocs,nem kötekedés,de a Berti a Bertalan becézése,ezért sem vagyok kibékülve ezzel.

A Babi olyan mint a Manó- nem keresztnév becézése.Katalin nevű unokahúgomat is Babinak szólították,és az Ő egyik unoka tesóját is- neki nem tudom mi eredetileg a neve.

A Bobi nem tudom hogy jött a Roberta becézésére,amúgy a Dallas jut róla eszembe,azt meg gyereknek sem szerettem.

Jelen esetben nem mindegy a fantázia milyensége,ha érted! Nem kötekedésből,ez csak az én nézőpontom.

Minden válaszban a segítség szándékát látom! :-)

2012. aug. 18. 08:38
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Sok olyan név van, amelyeknek van közös beceneve.

Pl: Gábor, Gabriella - Gabi

Viktor, Viktória - Viki

Ottokár, Ottó, Otília - Oti

Bertalan, Albert, Roberta - Berti

Nóra, Eleonóra, Leonóra, Norina - Nóri

Kérdező, neked aztán segíthet az ember! :D

Biztos vagyok benne, hogy végül egyedül találsz rá a jó megoldásra. :)

2012. aug. 18. 12:37
 16/20 A kérdező kommentje:
Akár egyedül,akár segítséggel,de úgy legyen!! :-)
2012. aug. 18. 12:57
 17/20 anonim ***** válasza:
Köszi 13-as van fantáziám. Én úgy gondoltam, hogy köze nincs hozzá, hogy valószínű azért választ valaki R betűvel kezdődő nevet, mert az a hangzás tetszik neki. A B betűs neveknek teljesen más hangzása van. Ha nekem a Pistike név tetszik akkor nem fogom Sanyikának becézni.
2012. aug. 18. 13:20
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Van egy Roberta nevű barátnőm, és nem becézzük sehogy, egyszerűen Roberta és kész. Pedig a tesója Hajnalka, őt mindenhogy becézzük: Hajni, Hajnika, stb., de ez pl. Robertát soha nem zavarta, hogy a tesóját becézik, őt meg nem...

Egyébként olvastam ezt a Gabi - Gábor dolgot is. Nos, igen, a párom Gábor, és mindenki Gabinak hívja. Igaz, én nem Gabriella vagyok, de soha senki nem ütközött meg rajta, hogy Gabinak hívjuk... bár gyerekként hosszú, szőke haja volt, és a szomszédok csak akkor tudták meg, hogy ő fiú, amikor kiment nyáron meztelenül játszani az udvarra. :) Összecsapta a kezét a szomszédasszony, és csodálkozva mondta anyósomnak: Ili, hát neked fiad van??? :)))

2012. aug. 18. 13:53
 19/20 A kérdező kommentje:

Ez aranyos történet :-)

Köszönöm Neked is a választ!!

2012. aug. 18. 14:54
 20/20 anonim ***** válasza:
A csoporttársnőm Robcsinak van becézve.
2012. aug. 20. 01:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!