Adnátok ezt a nevet, ha nagyon-nagyon tetszik, de a becézésével van egy kis gond?
11-es...ezt figyu:
Roberta-Berta-Berti - kis fantázia kell! :)
Bocs,nem kötekedés,de a Berti a Bertalan becézése,ezért sem vagyok kibékülve ezzel.
A Babi olyan mint a Manó- nem keresztnév becézése.Katalin nevű unokahúgomat is Babinak szólították,és az Ő egyik unoka tesóját is- neki nem tudom mi eredetileg a neve.
A Bobi nem tudom hogy jött a Roberta becézésére,amúgy a Dallas jut róla eszembe,azt meg gyereknek sem szerettem.
Jelen esetben nem mindegy a fantázia milyensége,ha érted! Nem kötekedésből,ez csak az én nézőpontom.
Minden válaszban a segítség szándékát látom! :-)
Sok olyan név van, amelyeknek van közös beceneve.
Pl: Gábor, Gabriella - Gabi
Viktor, Viktória - Viki
Ottokár, Ottó, Otília - Oti
Bertalan, Albert, Roberta - Berti
Nóra, Eleonóra, Leonóra, Norina - Nóri
Kérdező, neked aztán segíthet az ember! :D
Biztos vagyok benne, hogy végül egyedül találsz rá a jó megoldásra. :)
Van egy Roberta nevű barátnőm, és nem becézzük sehogy, egyszerűen Roberta és kész. Pedig a tesója Hajnalka, őt mindenhogy becézzük: Hajni, Hajnika, stb., de ez pl. Robertát soha nem zavarta, hogy a tesóját becézik, őt meg nem...
Egyébként olvastam ezt a Gabi - Gábor dolgot is. Nos, igen, a párom Gábor, és mindenki Gabinak hívja. Igaz, én nem Gabriella vagyok, de soha senki nem ütközött meg rajta, hogy Gabinak hívjuk... bár gyerekként hosszú, szőke haja volt, és a szomszédok csak akkor tudták meg, hogy ő fiú, amikor kiment nyáron meztelenül játszani az udvarra. :) Összecsapta a kezét a szomszédasszony, és csodálkozva mondta anyósomnak: Ili, hát neked fiad van??? :)))
Ez aranyos történet :-)
Köszönöm Neked is a választ!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!