Ha nem járok kisgyerekek közé honnan tudjam hogy melyikek a legnépszerűbb nevek?
Nem akarok extra nevet, csak hogy ne legyen tömegnév
azért tettem fel a kérdést mert ez ugye térfüggő is.
Vannak az országos top nevek, ezek kizárva
De mondjuk egy ovodába bemehetek egy névlistáért? :D
szerintem nem. de menj el 1-2-3 játszótérre, egy könyvvel v újsággal a kezedben, és tölts el ott 1-1 órát, azalatt meg fülelj, ki hogyan szólítja a gyerekét.
pl. az én körzetemben leggyakoribbak: (lányok) Liza, Boglárka, Hanna, Anna, Molli, Gréta, (fiúk) Bence, Gergő, Kristóf, Manó, Dániel, Vilmos, Péter.
Névsort biztos nem kérhetsz,de az alapján nem is tudod majd megállapítani mi a tucatnév.
Nálunk ezek mennek:Zsombor,Máté,Tamás,Zselyke,Hanna,Jázmin,Sára,Dorka,Vilmos
Simán nézd meg a leggyakoribb 100 utónevet az elmúlt években (van minden évben friss lista, hogy abban az évben melyikből adták a legtöbbet).
Még így is meg van az esély rá, hogy az életben nem fogsz találkozni Hannával és Jázminnal (ezek elöl vannak), de lehet, hogy összefutsz például három Ludmillával.
Barátnőmék azért adták a fiúknak a Mihály nevet, mondván újabban senki nem nevezi így a fiát, erre hárman vannak Mihályok az ovis csoportban.
Jázmin hiába tucatnév, én még soha nem ismertem egyet sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!