A nagyszülőknek szültem a gyerekeket? Tényleg "állandóan" le vannak passzolva?
Két kislányom van,a nagyobbam 3,5 éves a kicsi 6 hónapos,nem szopizik.A nagyszülők mindkét oldalról teljesen fiatalosak,fittek,és még nem is idősek.Dolgoznak,de kötetlenként.Én "tervezetten" élek,így nagyjából megvan mikor vannak náluk a lányok.
Hétfő:egész délelőtt velük vagyok,1-től 3-ig alszanak,majd 4-re átviszem a mamáékhoz őket,én pedig fél 5-től 6-ig röplabdázom.Fél 7-re érek vissza hozzájuk.Ilyenkor családi vacsora van,8-ra érünk haza.
Kedd:keddenként dolgozom,ügyelek 9-re viszem át a mamáékhoz őket,és fél 10-től dolgozom kettőig.Mire felébrednek a délutáni alvásból,már ott vagyok értük,azaz 3-ra.A délután a miénk.
Szerda:velem vannak.
Csütörtök:röplabda.Fél 5-től 6-ig,ilyenkor szintén a nagyszülőknél vacsi.
Péntek:velem vannak.
Szombat/vasárnap:egyik nap biztos,hogy találkozunk a nagyszülőkkel,ha van kedvünk,elugrunk a férjemmel valahová,max 2 órára.
Kb ennyi,de azért,ha valami közbejön,akkor még átviszem őket.Már sokan tettek megjegyzést,hogy a nagyszülőknek szülök stb. Valahol érzem is,hogy igazuk van,de a lányok szeretnek ott lenni,és velem/velünk is bőven vannak.
nem tudom,ki az a jóakaród, aki ezzel csesztet, de ne hallgass rá. nem külső szemlélő fogja megmondani, mit hogyan csinálj helyesen. ha te így jónak érzed, és a gyerekeknek is jó, akkor miért ne? heti 1x dolgozol 4 órát, + 2x röpizel 1,5 órát. ez így nem sok. ne hagyd abba, ha szereted. legfeljebb hétvégén hagyjátok a mamáékat, menjetek csak 4-esben ide-oda. mi jöhet még közbe?
a 3,5 éves nem jár oviba? neki biztosan tök jó így, ebben a korban már szeretnek leszakadni egy kicsit Anyáról, kérdés csak a 6 hónapos, de úgy látom, ő így szokja meg, tehát ezzel se lesz baj. amíg a gyerekek nem sztrájkolnak, semmi gond. ha viselkedésbeli elváltozást tapasztalsz vmelyiküknél, akkor esetleg vesd latba a több együtt töltött idő lehetőségét (gondolok itt arra, h a nagy nehogy még csak majd ezután legyen féltékeny).
Szerintem ha minden anyuka megtehetné, hogy ennyi időt szánjon magára, a kapcsolatára a férjével, sokkal kiegyensúlyozottabb anyukák lennénk.
Nincsenek a lányid sokat lepasszolva, nyugi :)
Sokunknak, nekem sincs segítségem. Még a boltba is rohanok. Arra sincs időm, hogy a hajamat megfésüljem. Jó, persze most leültem gépezni egy kicsit.
Bárcsak én is „lepasszlolhatnám” ennyit a gyerekem, mázlista vagy. Egyébként meg szerintem teljesen normális, ahogy csinálod, az embernek nem kell magát totálisan feladnia, ha gyereke lesz.
Bár nálunk sajnos nincs ilyen háttér, ezzel a témában kapcsolatban csak az tud dühíteni, ha megkérdik tőlem álmélkodva, miért nem vállalunk több gyereket. Hát többek közt azért nem, mert én is szeretem az anyaságon kívüli életem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!