Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A nagyszülőknek szültem a...

A nagyszülőknek szültem a gyerekeket? Tényleg "állandóan" le vannak passzolva?

Figyelt kérdés

Két kislányom van,a nagyobbam 3,5 éves a kicsi 6 hónapos,nem szopizik.A nagyszülők mindkét oldalról teljesen fiatalosak,fittek,és még nem is idősek.Dolgoznak,de kötetlenként.Én "tervezetten" élek,így nagyjából megvan mikor vannak náluk a lányok.

Hétfő:egész délelőtt velük vagyok,1-től 3-ig alszanak,majd 4-re átviszem a mamáékhoz őket,én pedig fél 5-től 6-ig röplabdázom.Fél 7-re érek vissza hozzájuk.Ilyenkor családi vacsora van,8-ra érünk haza.

Kedd:keddenként dolgozom,ügyelek 9-re viszem át a mamáékhoz őket,és fél 10-től dolgozom kettőig.Mire felébrednek a délutáni alvásból,már ott vagyok értük,azaz 3-ra.A délután a miénk.

Szerda:velem vannak.

Csütörtök:röplabda.Fél 5-től 6-ig,ilyenkor szintén a nagyszülőknél vacsi.

Péntek:velem vannak.

Szombat/vasárnap:egyik nap biztos,hogy találkozunk a nagyszülőkkel,ha van kedvünk,elugrunk a férjemmel valahová,max 2 órára.

Kb ennyi,de azért,ha valami közbejön,akkor még átviszem őket.Már sokan tettek megjegyzést,hogy a nagyszülőknek szülök stb. Valahol érzem is,hogy igazuk van,de a lányok szeretnek ott lenni,és velem/velünk is bőven vannak.

2012. aug. 13. 13:08
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

nem tudom,ki az a jóakaród, aki ezzel csesztet, de ne hallgass rá. nem külső szemlélő fogja megmondani, mit hogyan csinálj helyesen. ha te így jónak érzed, és a gyerekeknek is jó, akkor miért ne? heti 1x dolgozol 4 órát, + 2x röpizel 1,5 órát. ez így nem sok. ne hagyd abba, ha szereted. legfeljebb hétvégén hagyjátok a mamáékat, menjetek csak 4-esben ide-oda. mi jöhet még közbe?

a 3,5 éves nem jár oviba? neki biztosan tök jó így, ebben a korban már szeretnek leszakadni egy kicsit Anyáról, kérdés csak a 6 hónapos, de úgy látom, ő így szokja meg, tehát ezzel se lesz baj. amíg a gyerekek nem sztrájkolnak, semmi gond. ha viselkedésbeli elváltozást tapasztalsz vmelyiküknél, akkor esetleg vesd latba a több együtt töltött idő lehetőségét (gondolok itt arra, h a nagy nehogy még csak majd ezután legyen féltékeny).

2012. aug. 13. 13:22
 12/19 A kérdező kommentje:
Én is úgy érzem,hogy nagyon sokat vagyok velük.Hétfőn egész délelőtt,plusz este.Kedden egész délután.Szerdán egész nap.Csütörtökön egész délelőtt plusz este.Péntek egész nap.Szombaton/vasárnap igazából elég ritka,hogy elmegyünk,általában havi egyszer.A hétvége egyik napján vagyunk a nagyszülőknél,ilyenkor jön az egész család.A másik nap csak 4-en vagyunk.Rengeteget kirándulunk,és nagyon sokat vagyunk úgyis,hogy anya,apa meg a lányok.Fél 9-től fél 5-ig dolgozik apa,így a délutánt együtt töltjük,és pénteken igyekszik hamarabb elszabadulni,akkor is szoktunk menni kirándulni.Szóval a lányok egyszerűen az egész családdal sokat vannak.Csak mégis rosszul esnek ezek a rosszmájú megjegyzések...
2012. aug. 13. 13:33
 13/19 anonim ***** válasza:
A fő kérdés elolvasásakor, azt hittem, hogy sokkal többet vannak "lepasszolva".:) Szerintem ez egyáltalán nem sok, kell ennyi, hogy kiegyensúlyozott anyukájuk légy!:) Én is szeretnék ilyen napirendet, úgyhogy szerintem nincs okod aggodalomra, inkább hálát adhatsz a nagyszülőkért:)!
2012. aug. 13. 14:02
 14/19 anonim ***** válasza:

Szerintem ha minden anyuka megtehetné, hogy ennyi időt szánjon magára, a kapcsolatára a férjével, sokkal kiegyensúlyozottabb anyukák lennénk.

Nincsenek a lányid sokat lepasszolva, nyugi :)

Sokunknak, nekem sincs segítségem. Még a boltba is rohanok. Arra sincs időm, hogy a hajamat megfésüljem. Jó, persze most leültem gépezni egy kicsit.

2012. aug. 13. 16:10
 15/19 anonim ***** válasza:
A nagyszülőket kérdezném. Ha nekik nem sok, akkor nem aggódnék. De én pl. nem szeretem, amikor a nagyszülőket indokolatlanul terhelik (nyilván itt nem rád gondolok, aki dolgozol és sportolsz). Nálunk pl. a szomszéd házaspár nyugdíjas már egy jó ideje, két lányuk között pont annyi a korkülönbség, hogy eltolva "élvezhették/élvezhetik" a nagyszülői létet. Először két kisfiú volt szinte állandóan rájuk bízva, nyaranta egész nyáron át, utána amikor a kisfiúk már felnőttek, s nem volt szükség az állandó pesztrálásra, megszületett a másik lányuktól 3 év különbséggel két kislány. Ők most 9 és 6 évesek, minden áldott nap hozzák őket a szülők reggel és estig itt vannak, év közben is rengeteget vannak itt suli után. Sajnálom a szomszédékat, mert egy percre sem tudnak leülni, sokszor frusztráltak, a lányok feleselnek. A nagyszülők pedig most már jóval túl vannak a hatvanon. Szóval jó a nagyszülői segítség, de nem szabad visszaélni vele.
2012. aug. 13. 17:27
 16/19 anonim ***** válasza:
És persze ami még nem mindegy, az anyagiak. Mert az, hogy a gyerekek sokat vannak ott, a nagyszülőknek anyagilag megterhelő lehet.
2012. aug. 13. 17:28
 17/19 anonim ***** válasza:
ekkora gyerekek anyagilag megterhelők?? miért?
2012. aug. 13. 17:52
 18/19 anonim ***** válasza:

Bárcsak én is „lepasszlolhatnám” ennyit a gyerekem, mázlista vagy. Egyébként meg szerintem teljesen normális, ahogy csinálod, az embernek nem kell magát totálisan feladnia, ha gyereke lesz.

Bár nálunk sajnos nincs ilyen háttér, ezzel a témában kapcsolatban csak az tud dühíteni, ha megkérdik tőlem álmélkodva, miért nem vállalunk több gyereket. Hát többek közt azért nem, mert én is szeretem az anyaságon kívüli életem. :)

2012. aug. 13. 18:08
 19/19 anonim ***** válasza:
Akik szerint "lepasszolod" őket, azok pontosan mit várnak, cipeld magaddal munkába meg edzésre őket? Szard le a belepofázókat, simán irigységből mondják.
2012. aug. 25. 19:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!