Mástól is "követelik" a következő gyereket?
Nem szeretnék szülni még egyszer, de ezt a rokonok nem értik meg.
Folyton kapom a megjegyzéseket, hogy kell testvér, most kell testvér ( a fiam 1,5 éves), nem nőhet fel nélküle. Aztán jöttek a durvábbak, hogy önző vagyok, kiszúrok a gyerekemmel, szégyelljem magam és ehhez hasonlók.
Mondtam már ötvenszer, hogy nem lesz és hogy nagyon nem az ő dolguk. Inkább ők szégyellhetnék magukat, hogy más életét akarják ilyen erőszakosan tervezgetni.
Hogyan lehetne ellenük fellépni? Én is váltsak az ő stílusukra? Vagy már nem tudom...azon is gondolkodtam, hogy megszakítom a kapcsolatot, mert a gyereknek már beharangozták, hogy lesz tesó és hogy karácsonyra azt kap. Elegem van.
A férjem beszólt erélyesebben nekik, vele azóta nem beszélnek. Nekem is ezt kéne?
Én is pont itt tartok :-) Eddig elvicceltem, nem reagáltam stb, de már elég.
Pedig mi valószínűleg szeretnénk majd VALAMIKOR még egy gyereket, de hát a gyerekeknek a kis korkülönbség a jó.
Én megmondtam anyukámnak hogy ha ezt a gyerek előtt mondja, akkor szépen hazamegyünk. Nem hitte el, hát most tapasztalja. Nem tetszik neki, de már lassan 2 hónapja nem mondta. Anyósommal ugyanez, bár ő még bírja sajnos :-( Már lassan ott tartok, hogy nem megyünk hozzá.
Anyós, meg úgy a férjem rokonsága.
Csak nekem olyan nehezemre esik valami durvát visszaszólni, bár amilyenek biztos magukra se vennék...
Azóta beszéltünk telefonon és megint megkérdezte, hogy dolgozunk e a témán :D Én meg mérges lettem és azt mondtam, hogy ha nem fejezi be akkor többet nem kell találkoznunk.
De lepergett róla. Viszont lehet, hogy tényleg szándékosan megpuccsolom a találkozókat.
Egyébként sok hülyeséget mondanak a gyereknek amiket így fél füllel meghallok mikor itt vannak. Pl: Most jól megpuszilgatlak, mert lehet, hogy holnap meghalok! ( mondjuk itt rászóltam, hogy nem kéne, azóta nem hallottam), meg, hogy 1,5 évesen rég verseket kéne mondanod, a wc-re kéne járnod nem a pelenkába kakálni...meg ilyenek. Természetesen az ő gyerekei sem voltam superbabák, de mindegy.
Azzal tudlak biztatni, hogy pár év, és leszállnak a témáról. :)
Szerencsére nálunk a rokonságban csak néha hangzott el (akkor is kérdés formájában), hogy „és mikor születik már a kistesó”, de érdekes módon a távolabbi ismerősök (pl. ovistárs anyja) is simán bekérdezte ezt, és mikor mondtam, hogy nem akarunk több gyerkőcöt, akkor még azt is megkérdezte, miért… pedig szerintem ez elég komoly magánügye az embernek, és ha nem fejtem ki a kérdésre rögtön, hogy miért nem, akkor irtó pofátlanságnak tartom, hogy csak erőszakoskodnak, és megkérdezik még és még.
Azt gondolom, ez kb. olyan, mintha azt kérdezné valaki, hogy milyen gyakran szexelek a férjemmel. :) Nyilván lehet ember, akivel meg akorom osztani ezeket az infókat, de nem a szegről-végről ismerősökkel.
Viszont szerencsére 5-6 éves kor után mindenki felfogja, hogy valószínűleg komolyan nem akar az ember több gyereket, így abbahagyják a nyösztetést.
Egyébként sajnállak ezért a rokonságért, borzasztó lehet ilyen tapintatlan emberekkel lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!