Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Határozott szerződés alatt...

Határozott szerződés alatt elküldhetnek, ha veszélyezetett terhesség miatt táppénzen vagyok?

Figyelt kérdés

olyan ügyben kérném a segítséget, hogy felvetettek a Nokia gyárába fél éves szerződéssel.­.márciusban le is járt, de meghosszabbították 3 hónappal. Viszont április 2-ától táppénzre kellett mennem, mivel gyermeket várok(veszély­eztetett terhességgel).

és így júniusban fel is mondtak, amint letelt az a plusz 3 hónap.

De én úgy tudom,hogy hiába volt határozott a szerződésem akkkor sem küldhettek volna el. jól tudom??

Ha jól tudom, akkor kihez forduljak?

2009. júl. 20. 14:24
 1/7 anonim ***** válasza:

Határozott idejű m.szerződésnél sajnos elküldhetnek.

45 nap passzív tp jár, azon vagy?

2009. júl. 20. 14:52
 2/7 A kérdező kommentje:

igen passzív táppénzen vagyok de 2 nap múlva az le is jár.

javasolta a védőnőm hogy a méltányossági táppénzt igényeljem...meg is kaptam a kitöltendő papírokat..és most kiderül hogy nem is kaphatom meg a méltányossági táppénzt ha már a passzív táppénzt igényeltem

2009. júl. 20. 14:55
 3/7 A kérdező kommentje:
utána meg mehetek a munkanélkülibe, hogy novemberig mégis kapjak valami pénzt.
2009. júl. 20. 15:02
 4/7 anonim ***** válasza:

Amint lejár, másnap azonnal menj be a m.nélkülibe, érdeklődd meg a lehetőségeidet!

Én is munkanélküliről mentem szülni, kaptam TGYÁS-t, most pedig GYED-et. (Első.)

2009. júl. 20. 15:38
 5/7 anonim ***** válasza:

Határozott idejű munkaszerződés esetében nem felmondásról hanem lejáratról beszélünk. A te szerződésed lejárt én nem felmondtak neked. Jogszerűen járt el a munkáltató, nem kötelezhető a szerződés meghosszabbítására.

Amit érdemes átnézned, hogy mindez milyen dátumokkal történt. Ugyanis ha a közvetlen főnököd tudtával akár csak egy munkanapot is tovább dolgoztál, akkor a szerződésed átváltozott határozatlan idejűvé. Munka törvénykönyve 79. § (6) bekezdés: "A határozott idejű munkaviszony határozatlan idejűvé alakul, ha a munkavállaló az időtartam lejártát követően legalább egy munkanapot, közvetlen vezetője tudtával tovább dolgozik. A harmincnapos vagy ennél rövidebb időre létesített munkaviszony azonban csak annyi idővel hosszabbodik meg, amilyen időtartamra eredetileg létrehozták."

2009. júl. 20. 18:35
 6/7 anonim ***** válasza:
én = és
2009. júl. 20. 18:39
 7/7 A kérdező kommentje:

a szerződés lejáratának másnapján nem is tudtam volna menni a munkanélkülire mivel a 8-a helyett 17-én küldték a levelet azzal hogy másnak postázták.

Szóval gyors volt a kiértesités.....legalább egy telefont megengedhettek volna maguknak ha már elrontottak valamit.

2009. júl. 21. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!