Határozott szerződés alatt elküldhetnek, ha veszélyezetett terhesség miatt táppénzen vagyok?
olyan ügyben kérném a segítséget, hogy felvetettek a Nokia gyárába fél éves szerződéssel..márciusban le is járt, de meghosszabbították 3 hónappal. Viszont április 2-ától táppénzre kellett mennem, mivel gyermeket várok(veszélyeztetett terhességgel).
és így júniusban fel is mondtak, amint letelt az a plusz 3 hónap.
De én úgy tudom,hogy hiába volt határozott a szerződésem akkkor sem küldhettek volna el. jól tudom??
Ha jól tudom, akkor kihez forduljak?
Határozott idejű m.szerződésnél sajnos elküldhetnek.
45 nap passzív tp jár, azon vagy?
igen passzív táppénzen vagyok de 2 nap múlva az le is jár.
javasolta a védőnőm hogy a méltányossági táppénzt igényeljem...meg is kaptam a kitöltendő papírokat..és most kiderül hogy nem is kaphatom meg a méltányossági táppénzt ha már a passzív táppénzt igényeltem
Amint lejár, másnap azonnal menj be a m.nélkülibe, érdeklődd meg a lehetőségeidet!
Én is munkanélküliről mentem szülni, kaptam TGYÁS-t, most pedig GYED-et. (Első.)
Határozott idejű munkaszerződés esetében nem felmondásról hanem lejáratról beszélünk. A te szerződésed lejárt én nem felmondtak neked. Jogszerűen járt el a munkáltató, nem kötelezhető a szerződés meghosszabbítására.
Amit érdemes átnézned, hogy mindez milyen dátumokkal történt. Ugyanis ha a közvetlen főnököd tudtával akár csak egy munkanapot is tovább dolgoztál, akkor a szerződésed átváltozott határozatlan idejűvé. Munka törvénykönyve 79. § (6) bekezdés: "A határozott idejű munkaviszony határozatlan idejűvé alakul, ha a munkavállaló az időtartam lejártát követően legalább egy munkanapot, közvetlen vezetője tudtával tovább dolgozik. A harmincnapos vagy ennél rövidebb időre létesített munkaviszony azonban csak annyi idővel hosszabbodik meg, amilyen időtartamra eredetileg létrehozták."
a szerződés lejáratának másnapján nem is tudtam volna menni a munkanélkülire mivel a 8-a helyett 17-én küldték a levelet azzal hogy másnak postázták.
Szóval gyors volt a kiértesités.....legalább egy telefont megengedhettek volna maguknak ha már elrontottak valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!