Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyi táppénzre számíthatok,...

Mennyi táppénzre számíthatok, ha 2010 márciusában fogok szülni, de jövő héttől szeretnék táppénzre menni?

Figyelt kérdés
befolyásolja-e a Tgyás összegét (mivel azt a jogosultságot megelőző év - esetemben ez idén van- tb alapot képező jövedelmeiből számolják, és a táppénz ugye nem az), hogy 2009-ben fél évet így táppénzen töltöttem/töltök? Tavaly összesen négy napot voltam táppénzen, idén még nem. bocsi ha hosszú voltam.
2009. júl. 20. 10:58
 1/5 A kérdező kommentje:
bocsi, szóval az érdekelne, hogy a Tgyás-t befolyásolja-e a fél év táppénz? Köszi.
2009. júl. 20. 11:01
 2/5 anonim ***** válasza:
Az alapelv az,, hogy egyik ellátás nem képezheti egy másik alapját. Tehát az alacsonyabb összegű táppénzből nem fognak a tgyáshoz átlagbért számítani. Rád még a régi szabályok fognak vonatkozni, tehát az előző évben 180 napnyi átlag kereset kell, ami neked meg lesz. Ha valakinek ez nincs meg, akkor a minimálbér kétszeresének 30-ad része az alap, illetve ha a tényleges bér ennél kevesebb akkor abból. Ez valóban hátrányos lehet annak a tgyás szempontjából akinek a bére 143.000,- Ft-nál több.
2009. júl. 20. 11:06
 3/5 A kérdező kommentje:
jól értelmezem akkor, hogy lényegében mindegy, ha elmennék táppénzre, akkor is ugyanannyi lenne a tgyásom, mintha végigdolgoznám az évet?
2009. júl. 20. 11:14
 4/5 anonim ***** válasza:
Igen.
2009. júl. 20. 11:20
 5/5 A kérdező kommentje:

köszi, már csak azt felejtettem el, hogy a táppénzt is ugye a megelőző évből számolják, ha jól tudom, nekem meg jan. 1-től nőtt a fizum (előléptetés miatt), a tavalyi elég gáz. Úgyhogy sztem dolgozom, ha nem lesz semmi baj és csak 2010 jan. 1-től megyek tp-ra.

Még egyszer köszi a választ.

2009. júl. 20. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!