Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha a párommal szétmegyünk,...

Ha a párommal szétmegyünk, nem veheti el tőlem a 2 éves kisfiam?

Figyelt kérdés

Sziasztok!2 éves kisfiúnk van a párommal,de nem vagyunk túl jól ÉS NEM VAGYUNK HÁZASOK.Vagyis nekem van elegem és a fiamnak sem tesz jót a jelenléte.Tetőzi ezt,hogy anyósnál lakunk,aki szintén problémás nő.Én elhatároztam,hogy hazaköltözök a fiammal együtt anyukámékhoz.Csak félek nekiindulni...nem vagyok jártas ilyenekben.Ha elveszik tőlem a fiam,abba belepusztulok.

Köszi a válaszokat!

2012. júl. 31. 15:46
 1/5 anonim ***** válasza:
Bírósági ítélet dönt a gyerek elhelyezésről, addig közös a felügyelet. Általában az Anyának ítélik ha nincs valami kirívó körülmény. Ilyenkor kell az Apának gyerek tartást fizetni, neked pedig biztosítanod kell a láthatását. De én úgy tudom, hogy amíg nincs 3 éves addig nem viheti el.
2012. júl. 31. 16:09
 2/5 anonim ***** válasza:
Amíg hivatalosan nincs meg a gyermekelhelyezés, annyi joga van hozzá mint neked, elviheti szó nélkül!
2012. júl. 31. 16:54
 3/5 A kérdező kommentje:
Bíróság?? Nem vagyunk házasok !
2012. júl. 31. 23:18
 4/5 anonim ***** válasza:

Kérdező, a gyermekelhelyezési per teljesen független attól, hogy házasok vagytok-e avagy nem. Az apa jogai és kötelezettségei a gyerek felé abból erednek, hogy ő az apja, és nem abból, hogy köztetek miféle kapcsolat van vagy nincs.

Úgyhogy ja, kiírtad nagy betűkkel, hogy nem vagytok házasok, csak éppen az általad feltett kérdésekben tök mindegy, hogy házasok vagytok-e, avagy nem. Attól az a gyerek még nem a TE gyereked, hanem a TI gyereketek - ha érted a különbséget.

2012. aug. 1. 03:53
 5/5 anonim ***** válasza:
Bíróságra kell menni gyermek elhelyezés miatt ha nem tudtok megegyezni a láthatásban, gyerektartásban és, hogy kinél legyen a gyerek. Mondjuk ha megtudtok egyezni is megéri, mert van róla egy papírod. Amíg a bíróság nem helyezi el egyikőtöknél a gyereket addig 50-50%.-ban vagytok jogosultak bármire. Így ő is elviheti, de te is elviheted ugyan annyi napra.
2012. aug. 1. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!