Több helyen olvasom, hogy az ingyenes tankönyvhöz "elég" a 3 gyermek. És ha a család jobb módú, akkor is jár az ingyenes tankönyv az iskolás korú gyerekre/gyerekekre? És az óvodai étkeztetés is ingyenes, ha 3 vagy több gyermek van?
Semmi nyomtatvány nem kell,semmi támogatást (rendszeres gyermekvédelmi) nem kell igényelni ehhez??
Én eddig úgy tudtam,hogy akinek gyermekvédelmire jogosult,azok kapnak ingyen tankönyvet,azok ehetnek ingyen az oviban,illetve vagy ingyen,vagy fél áron (iskola válogatja) a suliban. Mi az igazság??
Tudom mibe kerül egy gyermek-nekem 3 van! Soha nem is firtatom ezt,igaz,iskolába még nem járnak az enyémek,a legnagyobbak is csak ovisok,de emlékszem,hogy az én tanszereim sem két forintba kerültek,de azt gondolom,ha valaki okosan csinálja,akkor nem jelent gondot!
Több munkahelyen van iskola kezdési támogatás... Azért az a 10-12 ezer forint utalványban sem kis segítség!
Ha havonta -az iskolai időszakban is- meg veszi a füzeteket,előre vesz tornacipőt (előbb utóbb csak jó lesz a gyerekre),akkor az iskola kezdés nem kerül több 10 ezerbe! A ruházkodás mellett sok családnak nem kerülne semmibe megvenni havonta 3-4 füzetet,2-3 tollat,ceruzát! Ezek annyira kis tételek havonta!!
Én ezt gondolom, persze mindenkinek joga van eldönteni a dolgokat,senkinek nincs beleszólása abba,hogy ki hogy és mit csinál!!
Legyen szép napotok!!! és Köszönöm Mindenki válaszát!!
Ja,és igen,én is igazságtalannak tartok sok dolgot! PL a családit: akinek testvérei vannak,arra többet kell költeni ruhára,többet eszik,több pelenkát hord,mint az a gyermek,akinek nincs testvére? Értem az "ösztönző" (nek szánt) logikáját a kormánynak,de nem tudom elfogadni,még most sem!
Aki egyedül neveli a gyermekét valamiért,annak vajon miből gondolták,hogy elég havi 1000 ft -tal több családi gyermekenként??
A segélyezés meg aztán mindent visz! Ha hitelek miatt csúsztál oda ahol vagy,de ha a hiteleket nem számoljuk megvan az 1 főre eső minimum,akkor nem jár a segítség,pedig csak egy pár hónapig kellene... Nem fogom soha megérteni ezekben az értelmet!
:-) Nem sok mindenről mondtam le! Alapból nem voltam soha egy ezt-azt igénylő személy,nem jártam bulizni,nem jártam kajáldákba... Nem veszek kevesebb cuccot,mint a gyermekeim születése előtt-igaz,nem is bővelkedünk semmiben.
A "naiv" soraim arra akartak utalni,hogy sokan a pénzre fogják hogy nincs,vagy csak 1 gyermekük van. Nem vitázni,meggyőzni szeretném ezeket az embereket,csupán nem értem,hogy valakinek miért kell a pénzre fognia azt,hogy nincs,vagy csak 1 gyermeke van. És ezek pont olyan emberek általában,akiknek nem lenne nagy érvágás gyermeket vállalni (sok embernek a havi fizetni valók után marad több 10 ezer forint,a kamra tele,a fagyasztó tele,esetleg van kertjük,ahol akad egy kis zöldség-gyümölcs). Nem tudom,ezek az emberek vajon az igazi okot magukban tudják tisztázni,vagy maguknak is hazudnak? Nem mondom azt,hogy mindenki hazudik,de azért a többségnek nem igazi indok a gyermektelenségre a pénz! Ez az én véleményem.
Az államot meg tényleg nem értem,miért nem lehet egységes a családi,miért nem kapnak azok segítséget,akiknek igazán kell,miért kell a nyugdíjat emelni egy picit,de minden mást (gyes,családi) befagyasztani (és hát a minimálbér sem valami kecsegtető,bár 5 év alatt sokat nőtt! 5 éve még 53-54 ezret kerestem,heti 5x8 óra munkával,most meg ha jól tudom,73-74 a minimálbér,de ez,a mai árakhoz képest is ugyan úgy semmi,mint 5 éve az 53 ezer)
Néha lehet naiv-nak tűnök,de nem vagyok az! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!