Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Dolgoztam gyes mellett, mely...

Dolgoztam gyes mellett, mely augusztusban lejár. Ilyenkor jár e szabadság?

Figyelt kérdés
Augusztusban lesz a kisfiam 3 éves, de már tavaly visszamentem dolgozni. Ilyenkor, hogy számolják a gyed után járó szabadságot? Vagy egyáltalán jár e munkabér is meg szabadság is?
2009. júl. 15. 13:36
 1/3 anonim ***** válasza:

No, ez nem túl világos. Gyes, vagy GYED, amit kérdezel? Ha dolgozol, akkr arra szabadság is jár. GYED-re amúgy is jár szabadság.

Tehát: GYED idejére jár szabadság és arra a GYES-es időre is, amikor dolgoztál a GYES mellett.

2009. júl. 15. 14:07
 2/3 anonim ***** válasza:

Hát ha valós munkakezdés előtt nem vetted ki a tgyás, gyed után járó szabikat, akkor járnak azok, meg hát amennyi munkaviszonyod volt gyes mellett, arra időarányosan is jár. Én így gondolom.

Vagy ki sem fizették? Mert hát ha nem vetted ki gyed után járókat, azokat vagy kifizették esetleg ha úgy állapodtatok meg, vagy ki kell nekik adniuk, ha még ez nem történt meg akkor most gyes lejárta után ki kell.

De ha tavaly aug-tól dolgoztál, akkor dec-ig időarányosan kellett volna szabit kapni szerintem a gyes melletti munkaviszonyod alapján. Aztán meg januártól is most aug-is tartó munkaviszonyod alapján is ez évben kéne kapnod szabit a gyes melletti mviszonyod alapján megint. De a munkáltatónál érdeklődj.

2009. júl. 16. 10:47
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Hogy világosabb legyen a dolog. 2 éves koráig gyeden voltam a kisfiammal, ez után visszamentem dolgozni de közben kaptam a GYES-t is. Mivel iskolában tanítok, így a szabadságot a munka után adják ki, de a GYED és a GYEs utánival nem vagyok képben. Azt ki adni már nem tudják, mivel szeptemberben már dolgozni kell, kifizetni, meg hogy fizessenek 2 szabadságot?
2009. júl. 17. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!