Szerintetek szép név az Ariella? Na és a tünde? Nőies nevek? Ha igen melyik tetszik jobban?
Most születik egy kislányom és még nem tudom mi legyen a neve az apja neve farkas így a lányunk is farkas lesz.
1. Farkas Ariella Tünde
2. Farkas Tünde Ilona
ezeket a neveket választottuk de még nem tudok dönteni mind a kettő tetszik de a ti véleményetekre is kíváncsi vagyok!
előre is köszi :))
Tünde szerintem jó név, nőies, kedves, felnőttnek és gyereknek is.
Ilona abszolút nem tetszik, Ariella sem, nekem nagyon mesefigurás név.
Nálunk is 2 keresztnevük van a gyerekeknek.
esetleg Tünde Anita, Tünde Edina, Tünde Miléna?
Az Ariella-ról nekem a kis-hableány jut eszembe, semmiképp nem adnék mesehős nevet a gyermekemnek, nekem ez annyira kizárt mint a Hófehérke.
A Tünde nekem nem tetszik igazán, én nem tartom nőiesnek, a tündér szóból származik nekem, ez a tündér nekem nem egy nő.
Az Ilona szerintem nem rossz név, sok aranyos becézője is van.
A Zsuzsanna szép név, húgom is így hívják, sőt van Farkas Zsuzsanna nevű ismerősöm is.
Nekem a Farkas Ilona Tünde, Farkas Zsuzsanna Tünde párosítások tetszenek.
Pont ma jutott eszembe, hogy adja még valaki a Zsuzsanna nevet? Semmi közöm a névhez, csak valamiről beugrott. Erre ma ezt a nevet írod! Nagyon jó!
Amúgy ez tetszik a legjobban.
13-nak: Zsuzsannával kapcsolatosan.
Én egy kisgyerek Zsuzsit (hiv. Zsuzsanna) ismerek csak (egyik unokatesóm kislánya), rajta kívül senkit, persze felnőttet meg rengeteget 30+ korban.
A statisztika szerint 2008ban, 2010-ben és 2011-ben már nem szerepelt a 100 leggyakoribb újszülött név között, 2009-ben a 95. volt, 121 kislány kapta ezt a nevet 1. keresztnévnek abban az évben.
Nekem tetszik a Tünde, viszont sem az Ariella sem az Ilona nem jó választás, az egyik túl mesés, sokan csúfolnák és a Tündével sem illik egybe. Az Ilona sem olyan név, amit adnék a gyereknek, mert régies, és lehet hogy ez miatt is csúfolnák.
Nekem egyik kedvenc nevem a Norina, nem erőltetés meg erőszakoskodásból írom, de szerintem ez passzol a Tündéhez is meg a vezetéknévhez is. :)
Vagy ha mindenképp két nevet akartok, akkor keressetek más neveket, van még rengeteg szép név. :)
köszönöm a válaszokat de mint ki derült az orvos hibázott és kisfiunk született :) ezek a mai orvosok mindenben hibáznak -.- nem tudom hogy hihete azt hogy kislány
na de végül Farkas Armand lett a neve :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!