Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szültek már gyereket csak az...

Szültek már gyereket csak az apa kérésére?

Figyelt kérdés

Arra vagyok kíváncsi, hogy szült e már nő úgy gyereket, hogy ő maga nem akarta, de férje, párja igen. Ezért meg is szülte neki. Ám a napok folyamán csak azt kellett látnia, hogy az apa nem váltja be az apás elképzeléseket, végül is minden a nőre hárul.

Vagyis a gyerek tönkrevágja az anya életét, mert nem ő akarta, és nem váltotta be az elképzelést.

Félrértés elkerülése véget. Nálam hasonlóan indult azzal a különbséggel, hogy örjöngtem mikor terhes lettem és a párom akarta a gyereket. Pár hónap múlva azt mondtam magamba, hogy ha az apa nem marad velem akkor is megtartom. Nekem szülés után csak 3 hónappal esett le hogy mi egy család vagyunk. Addig gépiesent tettem a teendőimet, vállaltam a felelőséget. Anyám még meg is kérdezte aggódok e a gyerekért. Sokáig nem aggódtam, mert nem tudatosult bennem az anyaság.

Most 14 hónaposak lettünk Imádoma lányomat. Az apja is, de az apának nem feltétlenül spontánul jönnek a dolgok, hanem folyton szólnom kell neki, mit csináljon a gyerekkel. Ha már ez megvan akkor mindent csinál vele természetesen. Jókat játszik vele, eteti stb.

Én még is úgy érzem kevés ,amit tesz. Vagy csak én csündörgök sokat és feleslegesn a lányom körül és ezért érzem úgy hogy kiszívja az erőmet és hogy az apa keveset tesz?

2009. júl. 14. 13:23
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nálunk fordítva volt! A férjem nem szólt hozzám amikor kiderült, hogy terhes vagyok a másodikkal.3 hónapos koráig szinte alig foglalkozott vele. Most 14 hónapos s imádják egymást! Vannak dolgok amiket elöbb észre vesz, ha gond van a kicsivel mint én, ezért persze őrült lelkiismeret furdalásom van olyankor. Hogy etesse meg,tegye tisztába, adjon neki inni, persze ezekre fel kell hívni a figyelmét.

2009. júl. 14. 15:10
 2/2 anonim ***** válasza:
Én csak hallomásból tudok egy ilyen párról. A csajszi jóval idősebb volt a fiúnál, de sosem akart gyereket. Mégis teherbe esett és csak a srác könyörgésének hatására tartotta meg a babát. Sajnos az anyai érzések később sem támadtak fel benne. Az ismerőseinek folyton azt hangoztatta, mennyire elszúrta az életét, milyen szörnyű hogy most 18-20 évig rajta fog lógni a gyerek, stb. A szívem szakad meg azért a gyerkőcért és bele sem gondolok, milyen felnőtt lesz belőle. Egyfolytában azt hallja, hogy mennyire felesleges, terhes az anyjának és hogy elrontotta az ő életét. Plusz gondolom ha így érez a nő, kellőképpen türelmetlen, ingerült és hideg lehet vele. Ilyenkor szerintem kegyetlen a sors, az a kisfiú jobbat érdemelne... Az apuka úgy tudom normális, már ha annak mondható aki gyereket akar egy arra alkalmatlan nőtől... Örülök, hogy nálatok minden jóra fordult, a párodra ne haragudj, a pasiknak legtöbbször konkrét iránymutatás kell :)) Persze vannak mintaapukák, én is ismerek ilyet, de a többség azért csak férfiból van...
2009. júl. 14. 22:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!