Német vagy angol?
Ez nehéz kérdés. Én is az angolt választanám, ha lenne választási lehetőség. Viszont azt is kell nézni, hogy a nyelvoktatás színvonala milyen az egyes iskolákban (nehéz kívülről megítélni). Nem biztos, hogy van értelme pl. egy színvonalasabb német tanulási lehetőséget feladni egy gyengébb angolért. Viszont ezt olyannyira nem tudjuk megítélni, hiszen az egyes tanárok közt is lehet és és föld a különbség.
Ha van rá keretetek, akkor talán a külön angoltanárhoz járást javasolnám a német mellett és az utazás helyett. Esetleg a többi szülővel összefogva szervezni valamit
Első osztálytól semmilyen idegen nyelvet nem javasolnék.
Amúgy igazad van, én németes vagyok (és angolos is), de a németre egyre kevésbé van szükség, mivel az osztrákok is, a németek is tudnak angolul! Jó, nem a takarítónő, de az üzleti világban mindenki, akármelyik ügyintéző kislány vagy bárki.
Szerintem az angol mellé inkább egy ritkább idegen nyelv kéne másodiknak, pl orosz vagy kínai (nem vicc!)
Amúgy a helyedben beíratnám a helyi iskolába és harmadik osztálytól különórára járatnám angolra. 50 percet buszozni mindennap az elég megterhelő, gondol el, télen a sötétben, hidegben ott állni a megállóban, vagy izgulni, hogy lekési a buszt és rohanni a csúszós úton, izzadni nem egy ideális állapot. Emellett még jó tanulmányi eredményeket produkálni jóval megterhelőbb lenne neki, mint a társainak.
Semmi probléma ezzel, jó elsőként megtanulni a németet, mivel szögletes, szabályos, logikus, pontos nyelv. Ha német nyelvtant jól megérti a gyerek utána nagyon könnyen fog viszonyítani más nyelvekhez is. Mivel az erős nyelvtani rendszert másolja majd a németből. Az, hogy angol idegenként éri majd később attól ne félj, mert még a vízcsapból is angol folyik. Plusz egy érv, jelenleg a német is rendkívül sok angol kifejezést használ a legújabb szókincs szerint és folyamatosan bővül is vele. Én annak idején ugyanígy kezdtem, hogy az általános iskolában németet tanultam, gimiben pedig németet meg angolt is. egyáltalán nem zavart be, persze mindenkinek az agya másként működik. Hidd el nincs a világon olyan nyelv amit ne lenne érdemes megtanulni. Mindenki annyi embernek számít, ahány nyelvet beszél.
Lehetne egy kérdésem, Te hány idegen nyelven beszélsz?
Én az angolt javasolnám... amúgy egy picit elcsodálkoztam...
én 45 km-t teszek meg 50-55 perc alatt. Nem értem, h nem lehet 15 km-t fél óra alatt megtenni. Amúgy az angol az egy olyan nyelv, amely már szinte alapkövetelmény a mai világban. Ha nagy tervei vannak a gyermeknek, vagy Ti fűztök hozzá nagy reményeket, akkor mindenképpen az angol legyen az első idegen nyelve. Németet (vagy mást) tanulgat később a gimnáziumban. Persze, azért kérdezd meg a gyereket is :)
Ha tudod a megtett utat és az időt, akkor a harmadik tényező, a sebesség könnyen meghatározható. Mindegyik tényező változhat elég tág határok közt. Hát így.
Pont ismerek sváb településről származó, németül beszélő diplomás embert. (ő magam nem sváb egyébként) Nincs hátránya abból, hogy "csak" németül beszél, mindig német, vagy osztrák kapcsolatokkal rendelkező cégnél helyezkedett el. Nagyon elismert a szakmában és minden túlzás nélkül olyan fizetést visz haza, amiről én álmodni sem merek.
Tehát egy masszív német tudást azért lehet kamatoztatni. Csak ahhoz is érzék kell, hogy hogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!