Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Méretre vágott polár anyag...

Méretre vágott polár anyag alkalmas (rugalmas) hordozókendőnek?

Figyelt kérdés

Nem is tudom már mikor jött ez az ötlet, kíváncsi vagyok, hogy mit gondoltok, jó lehet-e ez a megoldás?

Azért vetődött föl bennem, mert annyira drága némelyik kendő, sokunkat az ár tart vissza. Ha ezt meg lehetne csinálni, akkor kézügyesség és varrótudomány nélkül (hiszen a polár nem foszlik) aki csak akar, hozzá tudna jutni.

Külföldi oldalakon is nézelődtem és láttam is ilyen anyagból hordozókat.

Igazándiból ami kérdés: Ha méteráruban vesz valaki polár anyagot, akkor az hosszában vagy széltében rugalmas? (mert azt tudom, hogy egyik irányba nyúlik,másikba nem - kipróbáltam)

Ugyanez a kérdés a kendőnél is: melyik irányba kell nyúlnia?

2012. júl. 17. 14:05
 1/7 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom nem igazán alkalmas a méterárú boltban vásárolt anyag hordozókendőnek...pont azért drága,mert strapabíró.Rugalmas, de mellette nem nyúlik meg.

De persze készíthetsz otthon, csak lehet hamarabb szétmegy,meg nagyobb babát nem tudsz beletenni,mert nem olyan biztonságos.Hiszen azt is figyelembe kell venni, hogy ne legyen "csúszós" az anyag,mikor megköti az ember a csomót ne csússzon szét.

De ezeket nem tapasztalatból írom, csak amiket olvastam meg hallottam:)

Nekem sem szimpi amúgy, hogy ennyire drágák,meg gondolom azért marketing is van az árban...

Használtan nem nézted??Vagy esetleg nincs rokonod/barátod, aki esetleg előbb vagy később szül mint te?Mert akkor összedobhatnátok a pénzt 1-re,amit aztán ketten használtok majd.De ez csak ötlet:)

Nekem tesóm vette egyet,külföldön él,olcsóbban hozzájutott és majd küldi nekem:)

2012. júl. 18. 22:30
 2/7 A kérdező kommentje:

Ezeket olvastam én is. Nekem pedig van mei tai-om, úgyhogy számomra most nem is aktuális. Inkább csak egy fiktív kérdés, meg érdeklődés, hogy próbálta-e már valaki.

Mondjuk ha működne, megértem, hogy nem reklámoznák sokat...Hiszen ezzel a vevők egy részét elvesztenék.

Én ezeket találtam külföldi oldalakon:

[link]

meg karikást is:

[link]

de klasszikus kötőst nem

2012. júl. 19. 07:09
 3/7 anonim ***** válasza:

Szerintem sem lenne jó. A polár könnyebben jobban nyúlik, ezért túl sokáig nem lehetne használni. Másrészt nyáron - szerintem - nagyon melegít is.

Én csak babaerszényt láttam polárból, meg egy olyan rugalmas kendőt, aminek a zseb része volt polár, de a márka nem jut eszembe.

A babaerszénynél szerintem azért nincs gond, mert azt rövid hordozásra találták ki, és kötözni sem kell, a rug. kendőnél pedig nem az egész van polárból, és nem is azt kell megkötni.

De egyébként mivel a legolcsóbb rugalmas kendők is 10 ezer Ft körül vannak, és csak 6-7 kg-ig használható, én inkább a szövött kendőt ajánlom, mert abból is lehet találni 10 ezer körül, és azt nem csak pár hónapig lehet használni, hanem végig.

Meg persze attól is függ, hogy mennyire éri meg, hogy mennyit használja az ember. Én pl. szinte csak hordozok, úgyhogy megvettem a Didymos kendőt és a Manducát, és inkább a babakocsin spóroltunk (nevenincs, használt valami), mert azt nem igazán használjuk, és nekünk így nagyon megérte.

2012. júl. 19. 20:50
 4/7 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy jó lenne. A méterárúk általában keresztben rugalmasak, a hordozókendőknek általában átlós irányban kell nyúlniuk, de van pl a JPMBB rugalmas kendő, ami minden irányban nyúlós hurkolt anyagból van. Szerintem a polár olyan anyag, ami hirtelen szakad, az meg nem előnyös egy hordozónál. Egy karikás kendőnél lehet kicsit gyengébb anyagot használni (Canvas például), de azt is két rétegben, biztonsági varrással a szegésnél. Lehet varrás nélküli karikás kendőt is készíteni (nagyjából egy hosszú sál két réteg anyagból, a szegésénél szépen eldolgozva, és az egy pár karikát úgy fűzöd bele, hogy az egyik oldalon kifelé jön belőle az anyag, a másikon meg befelé. Keress rá youtube-on, sok link van erre is)

Egyébként magam is készítek sokféle babahordozó eszközt. Általában egy csatos hordozó, onbuhimo, MT 10.000 Ft-ra jön ki munkadíjjal együtt, egy karikás kendő (hossztól függően) 5.000, egy babaerszény 3-4ezer.

Polárból lehet a hordozóra varrni hordozótakarót, de akár egy nagy máretű kabátot is át lehet alakítani úgy, hogy a babával egy kabáton belül vagytok (tapasztalatból mondom, hogy ez a legjobb megoldás, és -10fokban sem fogtok fázni :-)))

Ha olcsó hordozókendőre vágysz, akkor a Vaterán találsz Nandut 2-6 ezer forintért. Ez egy elég durva anyagú kendő, de 50 kilóig lehet használni :-DDD

Ha szeretnél egyszerű hordozó szabásmintákat, vagy esetleg varratni egyet, szívesen segítek!

2012. júl. 27. 21:59
 5/7 anonim ***** válasza:
Egy cikk a hordozókendő anyagokról: [link]
2012. júl. 27. 22:22
 6/7 anonim ***** válasza:

3. vagyok.

Közben találtam egy videót, amiben egy nő rövid ujjú pólóból csinál rugalmas kendőt. Egy másik videóban pedig megmutatja, hogy hogyan lehet használni biztonságosan. (De mivel rugalmas kendőről van szó, én akkora gyerkőcöt nem tennék bele hosszabb időre, mint az a kislány a videóban).

Egyszerű, olcsó és praktikus. :) Lehet, hogy én is csinálok majd egyet. :D

http://www.youtube.com/watch?v=Ze3Q_zH5H3c

http://www.youtube.com/watch?v=oOcQS1KveoE

2012. aug. 17. 13:33
 7/7 anonim ***** válasza:
Megint én. :D Még annyit fűznék hozzá, hogy az első videó végén, amikor felköti a kisbabát, nem elég széles a terpesz. Erre figyelni kell, legyen térdhajlattól térdhajlatig kihúzva a kendő!
2012. aug. 17. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!