Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem baj, ha ugyan azt a nevet...

Nem baj, ha ugyan azt a nevet kapja? (lent bőv. )

Figyelt kérdés
A bátyám felesége gyermeket vár, és úgy tűnik, hogy kislány lesz. A probléma az, hogy kicsiny korom óta a Veronika a kedvenc nevem, de a sógornőm is ugyan így van ezzel, így a picinek is ezt a nevet tervezik. Nekem ezzel nincs bajom, hiszen tudom, hogy nem tőlem "lopta" az ötletet, és szíve joga úgy nevezni a saját gyerekét, ahogy akarja - titkon kicsit mégis bánt. Képtelen vagyok a kompromisszumra, nem tudnék lemondani a Veronikáról, így ha eljön az ideje, én is ezt a nevet szánom a kislányomnak. Szerintetek ez nem lenne furcsa? Vagy nem néznék rossz szemmel bátyámék?

2012. júl. 13. 12:18
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Sztem ha ennyire szereted a nevetnyugodtan adhatod neki majd Te is..

Nekem pl 4 első unokatestvéremet hivják Zolinak:)Na meg az apjukat is,van egy csomó "nagy Zoli" meg "kis Zoli".. :)

Nekem normális és nem zavaró..ja és mind a 4 Zoli anyukám testvéreié,tehát nem is csak ugy 2 ágról:)

2012. júl. 13. 13:01
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha ennyire biztos, hogy hamarosan terhes leszel, és az is biztos, hogy lány lesz, akkor: nem, szerintem nem furcsa. Nálunk lett a családban 2 Bence, felnőttként :D Unokatesóm is Bence, és a férjem is az. Amikor családi összejövetel van, akkor van 3 Zsuzsa, 2 Géza, 2 Bence... Mégsincs belőle gond :D
2012. júl. 13. 13:03
 13/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!

Jó ezt hallani. :) Nálunk szinte egy névből sincs kettő - sőt, nincsen!

2012. júl. 13. 13:27
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

az is lehet h 3 fiad lesz,de ha most téged nem bánt hogy ők adják, majd újragondoljátok amikor te leszel várandós kislánnyal. Amúgy ha mindkettőtöknek ez a szíve vágya, adjátok mindketten!

Ha te nem szólsz érte h ők miattad ne adják, nekik sem lesz joguk beleszólni a ti névadásotokba.

2012. júl. 13. 13:43
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Én is így voltam (másik névvel) - és fiam lett :))

Egyébként szerintem nem gáz, majd megszokjátok, hiszen - gondolom - a vezetéknevük nem ugyanaz lesz.

2012. júl. 13. 13:52
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha fiad lesz megoldódik minden rögtön:D

Amúgy de, fura picit, de..egyezzetek meg h másképp becézitek, és akkor nem lesz kavarodás. Ahogy te sem, úgy ők sem szólhatnak bele hogy milyen nevet adtok a picinek még ha ugyanaz is. Bár biztos lesz egy egy mókás pillanat ebből adódóan, de legalább nevettek egy jót:)

2012. júl. 13. 14:06
 17/21 A kérdező kommentje:

Igazából náluk még a Lili az, ami felmerült, ezért lehet, hogy aljas dolog lesz, de megpróbálom anyukám segítségével beajánlani nekik inkább azt. :D Hátha. Bár tényleg nem zavarna, biztos nagyon fogom szeretni az unokahúgit. :)

Ha pedig fiam lesz, az külön főnyeremény. :) Abban a tervezett nevek szerencsére nem is egyeznek.

2012. júl. 13. 14:27
 18/21 anonim ***** válasza:
Ha mindenképpen Veronikát szeretnél te is, hát add azt, semmi gáz nincs benne, de szerintem mire te odajutsz, meggondolod magad. Én ugyanígy voltam, mint te. Mi is terveztük a babát, meg a párom tesójáék is. Aztán nekik hamarabb jött össze egy fél évvel, mindkettőnknek lánya lett. Én akkor, amikor terhes lettem, mondtam is a páromnak, hogy ha lány, csakis Boglárka lehet, semmi más, gyerekkorom óta imádom ezt a nevet. Sógornőmék végig titkolóztak a névvel kapcsolatban. Aztán nekik megszületett Boglárka, bennem pedig egy világ omlott össze. Először meg se akartam nézni a kislányt sértődésemben. Persze, ahogy megláttam, rájöttem, hogy hülye voltam, az a kislány annyira, de annyira Boglárkás, nagyon illik rá a neve. Megbeszéltük, hogy nem lesz-e sértődés, ha a miénk is Bogi lesz, sokáig tartotta is magát az, hogy két azonos nevű leányzó lesz. Aztán mire a lányunk meglett, már nem is tetszett annyira az a név, illetve igen, csak nem a satját gyerekemnek. Annyira illett a keresztlányomra a Boglárka, hogy a végén már el se tudtam volna képzelni neki mást. Persze mi is megtaláltuk a számunkra tökéletes nevet, Nóránk lett.
2012. júl. 19. 05:53
 19/21 anonim ***** válasza:
Nem olvastam el minden választ, úgyhogy lehet már valaki ajánlotta. Manapság már annyi név van anyakönyveztetve. Lehet hogy a te becézési formád is, akkor esetleg adhatnád neki azt Veronika helyett, vagy más formában. De egyébként ha megbeszélitek és mindenki okés vele, akkor miért ne. Csak azon érdemes elgondolkozni, ha emiatt harag lesz valakiben, megéri-e. De ha jó a kapcsolat, akkor biztos nem bánják majd.
2012. nov. 14. 12:35
 20/21 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Kicsit off: én amikor először, még tinédzser koromban hallottam azt a nevet hogy Luca, megfogadtam azt adom a lányomnak. Hát a sors fintora, hogy angol párom van és hát Angliában a Luca fiú név, így sajnos erről le kell mondjak. Valószínű egyébként sem adtam volna, mivel minden második kislány Luca az ismerőseink körében. Hát, ilyen az élet.
2012. nov. 14. 12:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!