Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan előzzem meg, hogy a...

Hogyan előzzem meg, hogy a baba éket verjen közénk?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy óriási hülyeség, h egyáltalán eszembe jut ilyesmi... De attól félek, hogy egy kicsit el fogunk távolodni egymástól a baba miatt. Régebben sokat mentünk el együtt ide-oda, most meg itthon vagyok a három hetes babával, és ő meg dolgozik, és járkál a városban munkaügyben úgy, mint régen velem. Említettem neki, hogy kicsit félek, h milyen lesz az új életünk, és ő is mondta, mennyire hiányzik neki a velem töltött idő.

Van valaki rajtam kívül, aki ilyen hülyeségen aggódik? Hiszen a babának még jobban össze kéne kötni minket, ami egy szempontból valóban így van, de az árnyékos oldal meg aggaszt.

Hogyan próbáljam megelőzni, hogy mellőzve érezze magát?

2009. júl. 12. 17:54
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

sajnos megeshet az ilyen, és az, ha elore gondolsz rá vagy valaki kozben észreveszi, hogy baj van, az a jobbik eset...tény hogy nem konnyu megtalálni az egyensulyt ,hogy baba-férj-háztartás és még magadra is jusson. en is beleestem a hibába, de kozosen probáljuk megoldani. ha leírom, én hol rontottam el, talán segít:

- azt hittem, mindent gyoznom kell - baba, fozni, háztartás stb, ebbe a párom nem fért bele, addigra mire este megjott, alig vártam, hogy lefekudjek. o szinten. kevés ido maradt egymásra, beszélgetni, osszebujni.

-nem kell tokéletesnek lenni

-nem szoktam lepasszolni a gyerkocot rokonoknak, hogy kettesben legyunk, így pedig a legrosszabb és leváratlanabb pillanatokban kelt fel vagy igényelt foglalkozást.

-keveset beszélgettunk

-mikor hazajott a párom vagy hétvégén, nem kívánt társaságot, csak itthon lenni, én meg pont fordítva, hisz mindig magunk vagyunk a kicsivel...

ugyhgy szerintem probáljatok egymásra figyelni, nemsokára, ha nagyobb lesz a baba, nem nagyon lesz idod azon gondlkodni, vajon hol van a párod és nosztalgiázni, max. mérgelodni, hogy neki biztos jobb:)szervezzetek kzos programokat, vagy akár délutánokat a hétvégén...

2009. júl. 12. 21:13
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod!

Arra gondoltam, hogy pár hét múlva majd néha átvinném anyuékhoz a babát, hogy mondjuk megnézzünk egy DVDt kettesben. Anya is mondta, hogy szívesen itt marad vele, amíg mi elnyalunk egy fagyit kettesben vagy valami.

Ezek szerint ezeket ki kell használni? Nem leszek ettől rosszabb anya?

2009. júl. 13. 07:42
 3/5 anonim ***** válasza:
Miért lennél rosszabb anya.A gyereknek is jó,hogy nagyszülökkel lehet.Picit később viszont vihetitek is magatokkal bárhová.Az én kisfiam 15hós 2hónapos kora óta visszük magunkkal mindenfele.Most sokat megy a mamáékkal is ugyanis novemberre várjuk a kistestvért szokja nem csak anya van.
2009. júl. 13. 09:15
 4/5 A kérdező kommentje:

Aranyosak vagytok, köszönöm még egyszer!

Nagyon nagy változás ez az ember életében, az ember azt hiszi, felkészült, de nem is tudom, fel lehet-e. Csak szembesülni lehet, hogy milyen is. :)

Azért a szülőség csodálatos, alig várom, h egy kicsit nagyobb legyen, és vihessük kirándulni meg akárhova...

Minden jót és jó egészséget mindkettőtöknek!

2009. júl. 13. 09:46
 5/5 anonim ***** válasza:

elso vagyok: én kezdettol nagyon ragaszkodtam a kicsihez, nem tudtam otthagyni (kivétel a férjem és anyukám voltak, de leginkább csak velem volt, mert én így voltam nyugodt. így viszont nehéz apucira is figyelni...most már nagyfiu, 16 honapos, és rettentoen anyás lett. elvan a mamáékkal is, ha engem nem lát, de ha ott vagyok, csak belém bujik...

ha viszont fokozatosan szokja, hogy nem csak anya van, az mindenkinek jo és konnyebb lehet. ettol még nem rossz anya valaki, sot lehet, hogy én csinálom rosszul, hogy nem bírom nélkule sokáig. egyensúlyt kell találni. elég sokszor olvastam már itt is, hogy pici gyerekkel válnak, szerintem hasonlo problémák miatt, hogy nem tudják kezelni az uj helyzetet és kicsuszik kezukbol a dolog. azt az egyet megtanultam, hogy a gyerek egy nagy csoda, de ettol még nem megy magátol tovább a házasság, ugyanugy tenni kell érte. ha már tudod, hogy figyelni kell erre is, az már fél siker:) boldog perceket a babával és a pároddal:)

2009. júl. 13. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!