Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen édességet adjak 1 éves...

Milyen édességet adjak 1 éves kislányomnak ha nem ehet tejterméket?

Figyelt kérdés
Eddig csak tejszeletet,túrórudit esetleg pudingot kapott néha.És mindennap eszik gyümölcsöt úgyhogy támadást nem kérek
2012. júl. 4. 13:57
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Megint első.

Igen, tavaly még nem járt közösségbe, de így is volt tüdőgyulladása, 3 hétig tartó hőemelkedése (már a László kórházban kötöttünk ki, de semmi kézzelfogható okot nem találtak).

2012. júl. 4. 14:18
 12/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.
2012. júl. 4. 14:33
 13/15 anonim ***** válasza:

ha szeretsz sütni, akkor ajánlom a www.tejmentesetelek.hu receptjeit. Bolti termékekbl pedig az étcsoki, gesztenyerúd, műzliszelet, ami ált tejmentes, de mindet el kell olvasni.

babakeksz-recept:

16,5 dkg (pl) liga margarin (nem mind tejmentes!)

14 dkg cukor

75 gr keményítő

0,6 dl rizstej/zabtej (volt h tápszert tettem bele)

28,5 dkg liszt

kis só

kevés sütőpor

ízesítésnek pl karobpor

ö.gyúrod, kinyújtod és kiszaggatod, gyorsan sül forró sütőben

sinlacos babakeksz:

200 gr liszt

50 gr sinlacpor

125 gr margarin

50 gr baracklekvár

2012. júl. 4. 14:50
 14/15 anonim ***** válasza:

Ne keseredj el, kicsit olvasgass a témában, egy csomó édességet ehetnek a tejmentesen élő gyerekek is, még az olyanok is, mint az én fiam, aki nyomokban tejterméket tartalmazót sem ehet. Többet is, mint mi a férjemmel szeretnénk, de a mamáknak valahogy központi probléma az édesség. :-)

A fiam nagy kedvence a Haribo maci (én Aldiban vettem, de biztos van máshol is); a Haribónak van egy szamócás puha cukorkája is; a Lidl-ben kapható pillecukor is tejmentes; van egy zselés cukor is, sokáig a gyerek kedvence volt, de azt leépítettem, mert rettenetesen édes.

A pudingok közül pl. a dr. Oetker vaníliás pudingja tejmentes, én kókusztejjel készítem. Reszelek a pudingra egy kis gesztenyemasszát (azokat is el kell olvasni, mert van közte tejszínes), almát és már eszi is. Most pl. barackot kevertem bele, az is ízlett neki.

A Győri édes natúr Zabfalatokat is eheti, én azt használom olyanhoz is, amibe amúgy keksz kellene.

A LIGA margarin (van tégla változata is) jó süteményekhez.

Tegnap volt a szülinapom, én a Sport-szelet "a gyerek is ehessen belőle" változatát készítettem el:

25 dkg LIGA margarint, 25 dkg cukorral, 2ek. kakóporral és 2 dl kókusztejjel felfőztem. Majd tettem bele fél kiló darált Zabfalatokat. Mikor megdermedt, bevontam csokimázzal. (Kakaóból, mert a tejmentes csokik horror árúak. Igaz a Holland kakaópor is, amit használhatunk, de az legalább sok adag.)

2012. júl. 4. 15:14
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hasznos válaszokat.
2012. júl. 5. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!