Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek miért ilyen...

Szerintetek miért ilyen elégedetlenek a mai gyerekek?

2012. jún. 28. 15:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Szülői nevelés hiánya! Van, hogy a szülő mindent megad a gyerekének, csak foglalkozni ne kelljen vele! Nézd meg, mennyi 12-13 éves mászkál az utcákon, szórakozóhelyeken, kis csitris ruhában, ittasan!
2012. jún. 28. 16:03
 2/12 A kérdező kommentje:
Igen mondjuk ez lehetséges! Ha nekem egyszer lesz gyerekem biztos minden SZÜKSÉGES dolgot meg adok neki de ilyenekre nem igen fogok költeni.
2012. jún. 28. 16:07
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Én ezzel úgy vagyok, hogy nekem sem lett meg mindenem! Anyáék nem tehették meg, és ebből a szempontból örülök is, hisz, így felnőttem rendesen, tisztességesen, megtanultam értékelni a dolgokat, és ha akartam valamit, megdolgoztam érte! Felelősséggel tartozom másokért, és ez így van helyén! Ő majd 10-20 év múlva is az anyja nyakán fog élni, ha lányról van szó, nem tanul meg háztartást vezetni...

Van lány ismerősöm, 27 éves és egy teát tud csak elkészíteni, pont az ilyen nevelés miatt! Az anyukájával él...

2012. jún. 28. 16:11
 4/12 A kérdező kommentje:
Most még ők a "nagymenők" a suliban, közben a hitelre nagy a szánk sem kizárt....
2012. jún. 28. 16:18
 5/12 anonim ***** válasza:

Szerintem szomorú. És azért ilyenek, mert soha semmiért nem dolgoznak meg, csak folyton elvárnak. Igen, ha ő keresné meg mondjuk 250.- vagy 300.- forintos órabérrel a telefon árát, akkor átértékelődne a kisebb telefon ára is, nemhogy a "csak pár ezerrel drágább" másik.

Kimaradt az életükből az a szakasz, amikor küzdeni kell dolgokért. De ez nem az ő hibájuk. Én szülői hibának tartom. A szülők sokat dolgoznak és tárgyakkal próbálnak kompenzálni, hogy úgy érezzék, törődtek a gyerekeikkel. És igazad van, aki azt mondtad, hogy főzni sem tudnak, persze, hogy nem... az nem menő. A menő a meki, meg a chips, meg főként a nem evés, mert a 19-es BMI a menő. Majd meglátjuk, milyen lesz a világ 15 év múlva.

2012. jún. 28. 16:20
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Istenem,csak az én gyerekem ne legyen ilyen,mert főbe lövöm magam!
2012. jún. 28. 16:35
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Hogy miért? Ebbe születnek bele, és ebben nőnek föl. Egyértelműen a szülők hibája.

Nekünk kisebb koromban volt olyan időszakunk, amikor kenyérre alig futotta. Ettől függetlenül én is nyolc éven át kitűnő voltam általános iskolában, de (már) van annyi eszem, hogy felfogjam: ez az egész semmit sem számít! Lehet valaki ötös puskázással és nyalással is, nem feltétlenül értelemből és szorgalomból. Amíg nekem keserves munkával kellesz megkeresnem a pénzt a tandíjra egyetemen, az ilyen egyéneknek egy vaskos apuci-fajta borítékkal be lesz biztosítva a jövője. EZ A KÜLÖNBSÉG.

És ami az egészben a legfontosabb: nem bánom! Kisgyerekként öt éven át kellett félretennem, hogy biciklit vegyek magamnak, utána ugyan ez volt a helyzet a szintetizátorommal is. Tudok főzni-mosni-takarítani, és nem vesznék el a világban, ha úgy adódna.

Lehetőségeket lehet pénzért venni, de rátermettségeket és helytállást nem!

Egy 17 éves lány

2012. jún. 28. 16:49
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Nah igen, én sem ilyen gyermekre vágyom, de hiszem, hogy rajtunk szülőkön múlik a dolog!
2012. jún. 28. 16:50
 9/12 anonim ***** válasza:
Azért mert manapság hála a nagy liberális nevelésnek, a szülők egészen kicsi kortól mindent ráhagynak a gyerekre, azt csinál, úgy viselkedik ahogy akar, mert ha nem kap meg valamit, vagy rá van szólva, akkor már rögtön depressziós, lelki sérült ember lesz belőle. Így nem tudják már értékelni azt amijük van, mivel amit kiejtenek a szájukon mindent megkapnak rögtön, így abban lelik örömüket, hogy követelőzzenek.
2012. jún. 28. 19:11
 10/12 anonim ***** válasza:

Nevelés kérdése!

De én úgy gondolom, hogy attól, hogy a gyerek megkap sok mindent, amit egy átlag keresetből élő család nem, attól nem lesz elszállva. Mert ha megtehetem miért ne vegyem meg neki az Iphone 4-es, vagy bármi mást. Nyilván normális keretek között, nem egy 10 évesnek és nem csak azért, mert ezzel "szeretem" a gyerekem. Persze más lesz az értékrendje az ilyen gyerekeknek, de attól, hogy ő jobb módban nő fel, még lehet egy nagyon szerény, értelmes, normális ember, aki tud küzdeni a céljaiért és meg tudja becsülni a dolgokat!

A környezetemben több példa is volt. Pl a férjem volt főnöke tele volt pénzzel. Mindent megkaptak a gyerekei, de pl ha a bizonyítvány nem olyan volt, mint amit várt zokszó nélkül otthon hagyta nagyszülőkre a gyereket egy fillér nélkül, míg ők nyaraltak a családdal. És volt még sok hasonló húzása,a gyerekei felnőttek, mindkettő jónevű fősulira, egyetemre járt, amit befejeztek és mindkettő megáll a saját lábán apa segítsége nélkül.

2012. jún. 28. 21:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!