Minden nő szépnek tartja a csecsemőket? Ez a női nem sajátossága? Valami ösztön? Ha nem meg tudná nekem egy nő magyarázni, mi szép van egy csecsemőben? Mert én nem értem.
Láttál már élőben kisbabát? Mosolygott rád? Megfogta a kezed?
Ha majd ezek veled is megtörténnek, te is másként fogod látni őket. A szülői ösztönök mindenkiben ott vannak, hisz az emberek közösen nevelik az utódaiakt.
Nem minden csecsemőt tartok szépnek, sőt vannak csúnyácskák. Szomszédunk fai vákummal született, az első héten letakarták a babakocsit, mert szegénynek eltorzult az egész fele.
De vannak gyönyörű babák. És bár még nincs saját gyermekem (sajnos), tudom, hogy akármilyen lesz gyönyörűnek fogom tartani. Úgy ahogy kijön, szutykosan, ráncosan, lilán, sárgán... :) Csak lenne már a kezemben.
Amúgy apukám mesélte, hogy amikor megszülettem, arra gondolt, hogy te jó ég, hogy néz ki :D de rá egy napra már gyönyörűnek tartott.
(És szerencsére nem maradtam meg csúnyának ;))
27/L
két babával vagyok itthon gyesen, de az újszulottek szerintem is csunyak. A sajátjaimtól se voltam elájulva (persze imádom oket, de a szulés nem tett vakká). Szerintem egy baba 5-6 hónapos korára kezd 'pofásodni', megemberesedni :)
Ez van, nem mindenki van odáig az újszulottektol.
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!