Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Most komolyan, a szülés utáni...

Most komolyan, a szülés utáni 6 hetes gyerekágy mint fogalom már elavult vagy az orvosok, könyvek, kiadványok szerint felsorolt egészségügyi indokok már nem érvényesek manapság?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy ez valami érdem lett, hogy még szinte le se szállt a szülőágyról a nő, már rohan edzeni. 2-3 hetes baba mellett. Nem ez érdekel, és nem irigykedek mielőtt megkapnám, mert én is sportolok, mozgok, nem hagytam el magam egyik babám után se, de borzasztó korainak tartom. Nekem az orvosom azt mondta és más eüsök is, hogy kell a szerveknek 5-6 hét idő míg visszarendeződnek a helyükre, míg az ízületek visszaállnak, (mert terhesen meglazulnak hogy később megkönnyítsék a szülést stb.), míg a méh, a hasfal, az izomzat összehúzódik, nem beszélve ha császár metszés volt heggel, vagy gátmetszés. Ez nem érvényes már, régi elv?

Ezzel nem vitatkoznék, hogy pl. szoptatni tud e mellette mert van aki igen van aki nem, meg lehet nem is fontos az illető anyukának a szoptatás tehát lehet,hogy eleve tápszeres a baba.Ezt a részét már nem is bolygatnám.

2012. jún. 19. 21:56
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem szülés után semmi problémám nem volt,abszolút jól éreztem magam,tudtam mozogni,szóval mindent,de azért én is azt gondolom hogy a gyerekágyas időszak nem hiába van.Nem sportoltam,nem fürödtem csak zuhanyoztam,és nem szexeltem ez idő alatt!
2012. jún. 19. 23:23
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nekem muszáj volt mindenféle házimunkát csinálni ahogy hazajöttem a kórházból a kicsivel.Nem volt segítségem .Ebédet hozattam de mosni teregetni vasalni kellett néha porszívózni.Én tudtam volna pihenni,nagyon gyengének éreztem magam.Megfogadtam amikor a lányaim szülni fognak ott fogok ugrálni körülöttük amíg el nem zavarnak:)
2012. jún. 20. 07:14
 13/14 anonim ***** válasza:
detto ösz visz 4 óra alatt megvolt normál uton gátmetszéssel a lányom 2 nap kórház mentünk haza és ház körüli és benti munkák mert építkeztünk nem volt egy leányálom. de az biztos hogy a másodiknál nem igy teszek nem fogok 6 hétig feküdni de több idöt szentelek a szoptatásra s nem idegesítem magam az építkezés miatt
2012. jún. 20. 07:47
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Azt különösen amelyik arról ír,hogy külföldön csak 4 hét ez az idő. Akkor elképzelhető hogy ez a 6 hét valóban túlhaladott dolog.
2012. jún. 20. 07:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!