Milyen nem mindennapi, ritka, érdekes nevet adtatok a gyermeketeknek, olyanra gondolok ami sok bókot/kritikát kapott, sokan visszakérdeznek, felkapják rá a fejüket?
Az én kislányom is Lia. :))
Ő csak Lia,nincs második neve.Általában visszaszoktak kérdezni,de tetszik mindenkinek.És ami jó hogy ritka,nálunk pl nincs is több Lia.Legalábbis nem tudok róla,kisvárosban élünk.
egyik kislányom Hédi:)
másiknak tucatneve van, de nekem az a legszebb női név:)
Legnagyobb fiam Arnold. Nem kimondottan ritka név, de a falunkban csak ketten vannak. Általában mindenki elsőre megérti.
Középső fiam Timon. Az emberek szerint nagyon illik hozzá, de gyakran kérdezik honnan szedtem. Van aki az Oroszlánkirályra tippel :-) Pedig Shakespeare Athéni Timonjáról kapta a nevét.
Nagyobbik lányom Sába. Rengeteget dicsérik a nevét, és Ő is nagyon szereti. Féltünk, hogy Sárázni fogják, de talán kétszer fordult elő.
Kisebbik lányomnak nem igazán ritka a neve, Ő Johanna. Azért kapta, mert a kedvencem a Yasa név, és a Johanna becézhető így. Fele-fele arányban használjuk, Ő Yasának hívja magát.
Kicsi fiam Kartal. Ahhoz képest, hogy egyedül az Ő neve magyar, sokan visszakérdeznek, hogy ez milyen eredetű név. Sőt volt, aki azt kérdezte, fiú, vagy lány :-)
ma 06:39
Nekem annak idején ez volt a kitételem névadáskor: olyant akartam adni nekik, amiből azonnal kiderül a neme és nem valószínű, hogy elírják, csak mert nem ismerik. Így a ritka, különleges nevek jó része ki is esett. Mondjuk egy Kartal esetében kapásból fiúra tippelnék, de egy Villőt is simán fiúnak gondoltam. Úgyhogy maradtak az ismertebb változatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!