Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért baj az, ha "nagy"...

Miért baj az, ha "nagy" korkülönbség lesz a gyerekek között? Mit válaszoljak, ha ezzel bántanak?

Figyelt kérdés

8 hónapos a lányom, 3-5 év lesz a gyerekek között. Ezt az én szüleim és férjem szülei is hatalmas hibának tekintik mert az a normális, ha már eljöttem a munkából akkor gyereket szülök és nem variálgatok.

A legtöbb ismerősöm kis korkülönbséggel vállalta a gyerekeket és nagyon nehéz nekik, a kicsivel már egyáltalán nem élvezik a babázós időszakot. Én nem ezt szeretném és nem hiszem, hogy ezzel ártanék magunknak vagy a gyerekeknek.

Mit tudok válaszolni, ha megint előhozzák a témát?

2012. jún. 8. 13:17
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Nekem van egy 20 egy 18 és egy 3 éves kislányom, és most várom a negyedik kicsilányom akivel most 28. hetes vagyok...
2012. jún. 8. 13:52
 12/18 anonim ***** válasza:

mond el nekik a tes, saját érzéseidet.

sztem amúgy a gyerekek annál jobban elvannak együtt, minél közelebb vannak korban.

nekem 17 hónap a különbség. nem nehéz, és élvezem a másodikkal is a babázást. ez egyén függő.

egyébként sztem is, senkinek semmi köze hozzá. azért a 3-5 év nem olyan nagy. ha 8 év lenne, az már sok, semmi közös nem lesz náluk.

2012. jún. 8. 16:46
 13/18 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok.

én attól vgyok kész, hogy olyan, akinek a gyerekei között 12 év van, folyamatosan piszkálja a sógornőmet, hogy a 14 hónapos mellé MOST legyen tesó.

ez teljesen olyan dolog, amit apuka, anyuka ketten döntenek el. ott is az anyósom meg a nővére a fő felbújtó, miközben anyósom meg nővére között 11 év van, anyósom meg csak 1 gyereket akart, és egyet is szült. mindig az ilyenek a nagy okosak :(

2012. jún. 8. 16:50
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a nagylány 11 éves, a kisfiam 1 éves. Épp előbb hallottam a szobából, ahogy a nagy mondta: nálad jobb tesó nincs a földön! És hangosan röhögtek.....A3-5 év épp ideális.
2012. jún. 8. 19:08
 15/18 anonim ***** válasza:
A 3-5 év tényleg nem sok. Mondjuk én a 14-17 évre mondanám azt, hogy sok. Mert akkor van „ két egyke „ gyerekem.
2012. jún. 8. 22:10
 16/18 anonim ***** válasza:

Szerintem nem sok a 3-5 ev.

Az en fiam most julius 1.-en lesz 3 eves es szeptember vegere varjuk az ocsit tehat 3 eves es 2 vagy 3 honap lesz koztuk.

Nekunk pont igy idealis es egyaltalan nem erdekel mas velemenye.

Nalunk a szulok kerdezgettek mar egy ideje,hogy lesz-e masodik. A barati tarsasagba viszont azt mondtak,hogy nem fogok birni 2 kicsivel...no comment.

2012. jún. 9. 04:55
 17/18 anonim ***** válasza:

Nekem 20 hónap van a gyerekeim között, a lányom épp most töltötte a 6 hónapot. Én ismerőseiddel ellentétben sokkal jobban élvezem most a babázást, sokkal magabiztosabb vagyok, pedig a kis hölgy a problémásabb:)

Szóval ne azért ne akarj nagyobb korkülönbséget, mert az ismerőseidnek nem jó a kicsi!:)

Egyébként meg tényleg senkinek semmi köze hozzá, meg ugyebár ez sem mindig a szülőn múlik, hogy mikor jön a tesó!

Egyáltalán ne is menj bele szerintem ebbe a témába. Ha kérdezik, mikor jön a tesó, mondd, hogy majd. Ne mondj évet,ne magyarázkodj, és kész. Semmi közük hozzá.

2012. jún. 9. 17:26
 18/18 anonim válasza:

Mikor lett ekkora divat a 3-4-5 évet nagy korkülönbségnek nevezni? Amikor az öcsém született, 6 éves voltam, akkoriban a szüleim elmondása szerint ez volt az ideális korkülönbség.

22/L

2014. jan. 11. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!