Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lego Friends, ismeritek?...

Lego Friends, ismeritek? Vélemény?

Figyelt kérdés
Lánykám 3. születésnapjára nézegetem. A tv reklámokból már ismeri, és nagyon tetszik neki. Szépen babázik, imádja a mütyüröket. Viszont a dobozon az van, hogy 5 meg 6 éves kortól ajánlott. Ismeritek? Esetleg van nektek ilyen, tudnátok mondani valamit róla? Duplo már van neki, jobb lenne azt tovább fejleszteni, gyűjtögetni, de abban nincsenek olyan jó csajos témák.
2012. jún. 5. 13:54
 1/6 anonim válasza:

Szia!

A friends pont az a méretarány, mint a "normál" (nem dupló) legó készletek, csak a figurák mások.

Nekem (23 éves fiúként) nagyon bejön a Friends, jól átgondolt, érdekes és szép készletek vannak benne. A figurákhoz sok mütyür (kistáska, masni, etc.) jár a közepes vagy nagy méretű készletekben. Ha pedig véletlen megtetszik a lánykának valami a fiúsabb témák közül (tűzoltóság, rendőrség, stb.), azokkal is gyönyörűen összeillik.

Amúgy épp idén jött ki négy Disney hercegnős dupló készlet, ha még nem akarsz áttérni az "aprólegóra": [link]

Az 5-6 éves kortól való ajánlás gondolom a Duplónál jóval kisebb alkatrészek miatt van - igaz ugyan, hogy az "alapkocka" (2x2-es) minden irányban csak feleakkora, ami még nem olyan kicsi, de itt már vannak 1x1-es illetve kisebb alkatrészek is, például a már említett masnik és kiegészítők, illetve számtalan egyéb dolog. Emiatt csak akkor ajánlom, ha a gyermek nem az a "mindent lenyelős" fajta. :)

2012. jún. 19. 00:56
 2/6 anonim válasza:

Közben olvasgattam más témákat itt az oldalon, sokak 3 évese játszik rendszeresen aprólegóval, úgyhogy ha figyeltek rá, hogy ne egye meg, akkor nyugodtan vehettek neki Friends-et.

Érdemes lehet az első tematikus készlete (bármelyik Friends) mellé valamilyen alapkészletet is venni, amiben van sok egyszerű (1x2, 2x2, 2x4, stb.) kocka. Ezekből nagyon sok mindent tud építeni, sőt, a 2x2 vagy nagyobb kockák rátehetők a dupló kockákra, így a kétféle lego összeépíthető. (Az alapkészletek jellemzője, hogy nem tartalmaz konkrét összerakási útmutatót valamilyen modellhez, hanem csak egy nagy kalap egyszerű kocka.)

Alapkészletből is van többféle - van normál sokszínű és lányosabb (rózsaszín/lila/fehér/...) készlet is, ill. vannak mindenféle kiegészítő készletek: háztetős, kerekes (autókhoz), ablakos/ajtós, stb.

Ha budapestiek vagytok, szerintem érdemes a 220lego nevű boltban vásárolnotok, a legtöbb készlet olcsóbb, mint máshol.

2012. jún. 19. 01:10
 3/6 A kérdező kommentje:
Húúú köszíííí a kimerítő és részletes választ! Már csak egyet nem értek 23éves fiúként ez érdekel téged? Vagy netán eladó vagy egy ilyen boltban?
2012. jún. 19. 08:01
 4/6 anonim válasza:
Lego rajongó/gyüjtő vagyok. :-) Mindenkinek kell valami hobbi...
2012. jún. 20. 08:15
 5/6 A kérdező kommentje:
Áhhá, értem, és köszönöm még egyszer!
2012. jún. 20. 11:40
 6/6 anonim válasza:
Szerintem 3-évestől nem lehet adni legfeljebb 5 nekem a stephani boltja az olivia laborja az összes lány szobája meg a vidámpark összese csak a hotdog árusító kocsi nincs mindegy lényegtelen legfeljebb 5 6 éveseknek adható 3nak még nem
2018. okt. 2. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!