Lego Friends, ismeritek? Vélemény?
Szia!
A friends pont az a méretarány, mint a "normál" (nem dupló) legó készletek, csak a figurák mások.
Nekem (23 éves fiúként) nagyon bejön a Friends, jól átgondolt, érdekes és szép készletek vannak benne. A figurákhoz sok mütyür (kistáska, masni, etc.) jár a közepes vagy nagy méretű készletekben. Ha pedig véletlen megtetszik a lánykának valami a fiúsabb témák közül (tűzoltóság, rendőrség, stb.), azokkal is gyönyörűen összeillik.
Amúgy épp idén jött ki négy Disney hercegnős dupló készlet, ha még nem akarsz áttérni az "aprólegóra": [link]
Az 5-6 éves kortól való ajánlás gondolom a Duplónál jóval kisebb alkatrészek miatt van - igaz ugyan, hogy az "alapkocka" (2x2-es) minden irányban csak feleakkora, ami még nem olyan kicsi, de itt már vannak 1x1-es illetve kisebb alkatrészek is, például a már említett masnik és kiegészítők, illetve számtalan egyéb dolog. Emiatt csak akkor ajánlom, ha a gyermek nem az a "mindent lenyelős" fajta. :)
Közben olvasgattam más témákat itt az oldalon, sokak 3 évese játszik rendszeresen aprólegóval, úgyhogy ha figyeltek rá, hogy ne egye meg, akkor nyugodtan vehettek neki Friends-et.
Érdemes lehet az első tematikus készlete (bármelyik Friends) mellé valamilyen alapkészletet is venni, amiben van sok egyszerű (1x2, 2x2, 2x4, stb.) kocka. Ezekből nagyon sok mindent tud építeni, sőt, a 2x2 vagy nagyobb kockák rátehetők a dupló kockákra, így a kétféle lego összeépíthető. (Az alapkészletek jellemzője, hogy nem tartalmaz konkrét összerakási útmutatót valamilyen modellhez, hanem csak egy nagy kalap egyszerű kocka.)
Alapkészletből is van többféle - van normál sokszínű és lányosabb (rózsaszín/lila/fehér/...) készlet is, ill. vannak mindenféle kiegészítő készletek: háztetős, kerekes (autókhoz), ablakos/ajtós, stb.
Ha budapestiek vagytok, szerintem érdemes a 220lego nevű boltban vásárolnotok, a legtöbb készlet olcsóbb, mint máshol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!