Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kismamák! Ti elvárjátok, hogy...

Kismamák! Ti elvárjátok, hogy a párotok is letegye a cigit?

Figyelt kérdés
Nincs valami fényes anyagi helyzetünk, a párom mégsem mond le a cigiről. Eddig nem érdekelt, hogy emiatt is kevesebb pénzünk volt, de a baba miatt már más a helyzet.
2012. jún. 4. 14:49
 1/9 anonim ***** válasza:
67%
Nem csak az anyagi helyzett, miatt hanem az egészségünk/egészsége érdekében is igenis elvárnám. Semmi értelme sincs cigizni!!!
2012. jún. 4. 14:51
 2/9 anonim ***** válasza:
82%

Én cigiztem a terhesség előtt. Mikor pozitív lett a teszt, egyből abbahagytam (4 hetesen). Mivel nem volt hányingerem, nagyon nehéz volt megállni, hogy ne gyújtsak rá, nagyon kívántam a cigit. Ilyenkor rossz volt látni, hogy a férjem viszont rágyújt. Ezt mondtam neki, hogy nekem így marha nehéz leszokni, ha tudja, akkor inkább csináljuk együtt, ezért aztán ő is letette. Neki is jó volt így, de szerencsére ő is le akart szokni.

Azóta egyikünk sem gyújtott rá egyszer sem, ez volt több mint 4 éve :)

Végül is mondhatjuk azt, hogy én elvártam tőle.

2012. jún. 4. 14:52
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
El nem várom, mert én se tettem volna le csak azért, mert valaki "elvárja". Viszont nagyon szeretném, ha letenné, és kapacitálom is rá aktívan, de amíg benne nem érik meg a leszokás vágya, addig nem fogja letenni, ha a fejem tetejére állok akkor sem.
2012. jún. 4. 14:58
 4/9 A kérdező kommentje:
Én sem várom el, nem is zavar annyira, csak a pénz miatt, viszont ha megszületik a baba, biztos zavarna, hogy cigiszagúan tartja kézben. :S
2012. jún. 4. 15:01
 5/9 anonim ***** válasza:
Amikor megláttam a pozi tesztet, én is letettem, és anno amikor még csak szóban volt a baba, mondtam hogyha terhes leszek, tegye le a cigit mert nem szülök olyannak gyereket aki a buta cigi miatt fog meghalni idő előtt. Letette és egy ideig elektromos cigit szívott. Nagyon büszke voltam rá. Aztán valamiért vissza váltott a rendes cigire. :-( Ígérgette hogyha megszületik a baba akkor az ő érdekében leteszi.. majd meglátjuk mi lesz ebből. :-)
2012. jún. 4. 15:16
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem vártam el tőle. Terhes lettem, leszoktam. Ő úgy érezte kutya kötelessége neki is letenni. Le is szokott róla. Sőt nem is akarunk vissza szokni.1,5éves szoktunk le.
2012. jún. 4. 22:49
 7/9 anonim ***** válasza:

Nálunk ugyanez a helyzet, mint az 5. válaszolónál, bár én sosem dohányoztam, gyűlölöm a cigarettának még a szagát is.

A sors gúnyos fintora, hogy a férjem az első dohányzó párom.

Még babatervezéskor mondtam neki, hogy jó lenne, ha leszokna, mert így egészségesebb a spermája is stb.

Őszintén szólva nem nagy lelkesedéssel próbálkozott.

Aztán vett elektromos cigit, amit nagy buzgalommal elkezdett szívni, használta talán 3-4 hétig...azt mondja nem az igazi.

Most, hogy babát várok folyton elzavarom magam mellől ha füstölés után jön oda hozzám, hogy mosson kezet és ha lehet, fogat is.

Naponta rengetegszer ráförmedek emiatt, mégis azt mondja próbált, de nem tud leszokni, ő már megmarad ennél a szokásánál.

Most ott tartunk, hogy kijelentettem, teremtse elő maga a pénzt rá pluszban, mert ételre is alig futja, nem fogja többet a havi kajapénzből elvenni azt az 5 ezret és arról ne is álmodjon, hogy cigarettaszagúan megközelítheti majd a babánkat.

Bevallom, eléggé bánt, hogy még a baba kedvéért sem mond le a füstölésről pláne, hogy rettentően állunk anyagilag.

Bár igaz, én nem vagyok függő, így fogalmam sincs róla milyen lehet egy szenvedély rabságában élni, érezni a kínzó vágyat.

2012. jún. 4. 23:00
 8/9 anonim ***** válasza:
Ő eleve nem dohányzott, csak én, szóval ez nem merült fel. De én onnantól kezdve, hogy az utolsó cigimet elnyomtam, átváltottam dühöngő őrültté már csak egy öngyújtó látványától is, szóval azt hiszem elvártam volna, hogy letegye, mert miért csak én hozzam meg ezt az áldozatot? Elvégre a babát ketten vállaltuk, hol van az megírva, hogy csak én mondjak le valamiről, ami amúgy jól esik? Szóval azt hiszem, nekem valójában az igazságérzetemet sértette volna, ha csak én hagyok fel a cigivel :D
2012. jún. 5. 00:38
 9/9 anonim ***** válasza:
Nálunk is ugyanez van.Én letettem terhesség előtt,ő azóta se mióta meg van a lányunk (1 éves) engem is zavar,de nem tudok mit csinálni vele...annyi hogy legalább mérsékelte nem szív annyit...
2012. jún. 5. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!