Mi a véleményetek erről?
21 éves leszek a nyáron, nem vagyok idős, de már gyerek sem. Sokszor kisebbségi érzéseim vannak a családalapítás ügyében. Apám 24 évesen nagy kertesházat birtokolt, autója volt, és egzisztenciát teremtett ahol a feleség, gyerekek (én és bátyám) biztonságban élhettünk. Tegyük hozzá félig szülői segítséggel, de a baráti körömben rengeteg példa akad ahol szülői segítség nélkül sikerült elérniük hasonló körülményeket. Én itt vagyok 21 évesen és semmi vagyonom nincs, csak ez a laptop amivel írok. Folyamatosan dolgozok, jelenleg barátnőm sincs mert se időm se pénzem nem lenne rá, sokszor még magamra se jut elég.
Nagyon szarul érzem magam miatta, képtelen az ember megtakarítást felhalmozni. Én is szeretnék később családot de egy csöppnyi kilátásom sincs rá. Érettégi után szakmát tanultam és dolgozom, a barátaim továbbtanultak és nekik még gázabb a helyzet. Nemrég avval beszéltem aki a BME-n tanul és úgy spekulált hogy 27 évesen végez! Hozzáteszem nem bukik, kiválóan tanul és az esze is megvan hozzá. Ott lesz majd 27 évesen pénz, család nélkül. Ennyire hogy változhatott meg a világ?
Sajnos a kérdésedre, hogy hogy változhatott meg ennyire a világ, nem tudok választ adni. Én 20 évesen kezdtem dolgozni, a párom akkor 24 volt, ő már dolgozott.
később összeköltöztünk, és nagyrészt saját erőből családot alapítottunk.
Nem kell nekikeseredni 21 évesen, nincs veszve semmi, de segítség nélkül nem lesz sétagalopp.
Én egyébként ilyen megfontolásból a gyerekeknek kötöttem olyan életbiztosítást, ami 18 éves korukban lejár, vagy meghosszabbítható, így lesz mihez nyúlniuk, vagy mondjuk nekem, ha tovább akarnak tanulni, lesz miből fizetni a sulit. Neked sem késő egy kis megtakarítást elkezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!