Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szoktátok nézni az utónév...

Szoktátok nézni az utónév statisztikákat?

Figyelt kérdés

Már mindegy igazából, de még mindig meg szoktam nézni, hogy állnak a gyerekeim nevei, mert nem akartunk túl gyakori nevet adni. Meg amúgy is, olyan érdekes szerintem, milyen neveket kapnak föl pár évig, vagy csak egy évben van a listán, aztán sose többet. Vagy, hogy a lányneveknél jó nagy a szórás és a mozgás, a fiúneveknél meg szinte semmi.

Itt találjátok a tavalyit is, már az is megjelent:

[link]

#utónév-statisztika
2012. máj. 27. 21:57
 1/8 A kérdező kommentje:
a legördülő menüben a lakossági számadatokra kell kattintani
2012. máj. 27. 21:59
 2/8 anonim ***** válasza:
Kíváncsiságból megnéztem, de nagyon elcsodálkoztam....2012 ben legtöbb Lacikából meg Marikából lett?? Vagy elnéztem vmit??
2012. máj. 27. 22:07
 3/8 A kérdező kommentje:
eggyel lejjebb nézd, az a ma élő összlakosság keresztnevei!
2012. máj. 27. 22:08
 4/8 anonim ***** válasza:

Néha belenézek egy-egy ilyen statisztikába, de felesleges, mert úgyis tudom az eredményt. :)

Kisfiam neve évek óta benne van az első 25-ben, kislányom neve még a közelében sincs a 100-nak, mindenhol nagyon ritkán, szórványosan adott névnek titulálják.

2012. máj. 27. 22:19
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Szoktam nézni és el szoktam borzadni azon, hogy milyen neveket adnak a gyerekeknek manapság a szülők. Főleg a lányoknál borzasztó a helyzet, tele van külföldi magyar helyesírással átírt nevekkel. Olvasom a neveket s néha "eret vágnék" de hát a mai világban ez nem meglepő!
2012. máj. 29. 18:24
 6/8 anonim ***** válasza:
66%
Lehet egy off kérdésem? Miért akkora baj, ha gyakori egy gyerek neve? Mitől lesz az rosszabb? vagy jobb? Nem értettem ezt sosem itt. Mindenki jön azzal, hogy milyen ritka fiú/lány neveket tudnak az emberek. Miért? És ha van még kettő másik az osztályban, az miért akkora tragédia? Nem értem...
2012. jún. 1. 10:05
 7/8 anonim ***** válasza:

Meg szoktam nézni, és való igaz, engem befolyásol, kik vannak a lista első helyein. (mint fiúknál Máté).

Nem tuodm, hányadiktól mondhatjuk azt, hogy már nem lesz minden második, vagy harmadik kisfú/kislány ugyanolyan nevű.

Mert Anna elég sok van, Hanna is, meg Máté is, meg Ádám is.

Szerintetek a lista 20. hely körüli nevek már nagyon gyakoriak? Mert egyik kedvenc nevem valahol itt tarolt

2012. jún. 1. 13:33
 8/8 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam Botond, tavaly a 12. volt. Az egész oviban rajta kívül még egy kisfiúnak ez a neve. Szerintem ez nem számít soknak 70 gyerek közül.
2012. jún. 1. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!