GYES-en lévő anyukák hogy csináljátok?
Egyedülálló anya vagyok,2 éves a kislányom, eddig kaptam a GYED-et, ami 80 ezer körül volt, ezután már csak a GYES lesz, ami ugye nem kevéssel kevesebb. Elképzelésem sincs, hogy fogok kijönni ennyi pénzből, főleg, hogy más jövedelemre nem tudok számítani, csak a gyerektartás. Dolgozni nincs lehetőségem elmenni, mert a közeli bölcsikben teltház van, oviba meg ugye még nem mehet, és a rokonokra sem tudok számítani gyerekfelügyeletben.
Kérdésem az lenne GYES-en lévő anyukáktól, hogy ti min tudtok spórolni, hol tudjátok megfogni a pénzt, hogy a gyerek se lássa kárát. Otthoni munkán is gondolkodom, de olyat meg hol talál az ember, ami nem átverés?
Nem panaszkodni akartam, de biztos van más is aki hasonló cipőben jár, és tudna hasznos tanáccsal szolgálni.
Menj a bölcsikhez és kuncsorogj,valahol meg fognak szánni.
Lenne amúgy hova visszamenni dolgozni?
adok egy tippet, de csak halkan....
ha elmész a háziorvoshoz, ő kiállít egy papírt, és mivel egyedül álló vagy, az orvosi igazolással kötelesek felvenni a bölcsibe.
egy egyedül álló, 2 éves kisfiú anyukája ;)
Én is úgy tudom, hogy az egyedülálló szülők gyerekei maximális előnyt élveznek!
Ne hagyd magad, menj be minden héten érdeklődni, előbb-utóbb megunják!
Tapasztalat, én is így csináltam, különben sosem lett volna bölcsis a nagyobbik fiam, mivel nem vagyunk gazdagok...
Én is egyedülálló vagyok, és nálunk nem jelentett előnyt ez.
Én magamon spórolok. Mindenből a legolcsóbbat veszem ha csak rólam van szó, de a gyerekeknek sem kell az 1000 forintos tusfürdő, vagy a legdrágább pelenka/popsitörlő. Évek óta csak a legszükségesebb ruhákat vettem meg magamnak, fodrászhoz nem járok, szórakozni sem.
A baj az a részmunkaidővel, hogy eddig még csak olyat találtam, ami csak papíron részmunka, gyakorlatban le kell dolgozni a 8 órát. Én meg fizikailag nem tudom megoldani, hogy hozni-vinni tudjam a gyerekeket. Segítségem nincs. HA lemondanék a gyesről, és főállásban visszamennék a volt munkahelyemre, a gyerekek napi 12 órát lennének bölcsiben (ikrek), vagy a fizum 3/4-e bébiszitterre menne el.
Én nem vagyok egyedülálló,de semmivel nem tudok sporólni.
15 éve gyesen vagyok 4 gyerekkel,de egyre több kiadásunk van s teljes minuszba vagyunk.
Keresgélek részmunkaidős állást,de sehol semmi.Az a 25 000 ft amit kapok iszonyatosan kevés.
4 gyerkőc anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!