Van valaki akinek pajzsmirigy gondjai lettek szülés után?
Szia!! Én éjjel tudok aludni, de a többi nagyon hasonló, alig eszek valamit, egész nap jövök-megyek, 11 hónapos a kisfiam és nem mennek lefelé a kilók. Nem értem.
Első: ezt a vizsgálatot a háziorvostól lehet kérni? Mármint beutalót...?
Én mondjuk híztam szoptatás alatt már az első gyerekemmel is (3 gyerekem van a legkisebb most 8 hós).
És később mikor áttértem a diétára (plusz mozgás) akkor összeszámolva rájöttem ám hogy jóval több kalóriát vittem be kis apróságokból hamar összejön az, mint amennyit kellett volna még úgy is hogy szoptattam 1 évig.
A második babám születése után lett bajom a pajzsmirigyemmel egyébként. Olyan 4 hónapos volt a lányom, amikor azt vettem észre hogy nem jutnak eszembe dolgok, egyértelmű szavak amik addig az aktív szókincsemben voltak, egyszerűen nem ugrottak be.
Gyenge voltam, fáradt, folyton aludtam volna.
Erősebb lett a szőr a lábamon, karomon epilálnom kellett holott előtte sose!!
Elmentem a háziorvoshoz, aki vérszegénységre-vashiányra gyanakodva írt ki egy vérvételt, aztán mivel nekem a családomban volt pajzsmirigy beteg (anyukám, nagynéném) így beikszelte azt is.
Megjött az eredmény, hát siralmasan rossz lett.
Onnantól szedem a gyógyszert, először túl kevés volt, aztán túl sok, aztán terhes lettem a harmadik babámmal, vele is végig szedni kellett, most is szedem, jövőhónapban megyek kontrollra (2 hónappal ezelőtt megint soknak bizonyult a 75 amit szedtem).
3 havonta kell kontrollra járni főleg mivel így ami terhesség és szoptatás alatt alakul ki betegség, az sokszor változik, javulhat romolhat, így kell a gyakori kontroll.
Kedves 2.! Igen, a háziorvos, vagy endokrinológus adja a TSH-ra (vérvételre) a beutalót. A háziorvosnál ha általános vérképet kér, külön említsd meg neki a TSH-t mert hajlamosak elsiklani felette!
Első voltam!
Igen, nagyon gyorsan lemegy a felszedett kg, ha tényleg alulm.van szó. Kapsz rá gyógyszert, és szinte észre sem veszed, lemegy, ugyanis ez is egyfajta anyagcsere-zavart hoz létre. Mármint a pm.alulműködés. Jobbulást!
(Első voltam.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!