Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van valaki akinek pajzsmirigy...

Van valaki akinek pajzsmirigy gondjai lettek szülés után?

Figyelt kérdés
Mily tünetekkel mentél orvoshoz? 8 hónapja szültem a legszembetűnőbb, hogy folyamatos szoptatás mellett is csak hízok , pdig nem zabálok, a nagyobbik fiamnál meg fél év alatt leolvadtak rólam a kilók szóval nem vagyok ilyen típus. Ezen kívül még a karjaimon a bőr tiszta pattanásos vastag smirgliszerű lett, mindent elfelejtek, nem tudok aludni, a hajam pedig annyira zsírosodik, hogy reggel megmosom estére már zsíros. Hogyan vizsgálják meg ezt egyáltalán?
2012. máj. 24. 23:16
 1/9 anonim ***** válasza:
Igen, sajnos:túlműködésem lett. Spontán gyógyult, gyógyszerre allergiás lettem. Én fogytam, a hízás az alulműködés egyik jele. Vérből nézik a TSH szintet, ha az nem jó akkor nézik a hormonszinteket.(FP3, FP4) Nekem még a tüneteim között volt az állandó izgágaság, izzadékony volt a tenyerem, hasmenés, remegés...
2012. máj. 24. 23:20
 2/9 anonim ***** válasza:

Szia!! Én éjjel tudok aludni, de a többi nagyon hasonló, alig eszek valamit, egész nap jövök-megyek, 11 hónapos a kisfiam és nem mennek lefelé a kilók. Nem értem.

Első: ezt a vizsgálatot a háziorvostól lehet kérni? Mármint beutalót...?

2012. máj. 25. 07:00
 3/9 anonim ***** válasza:

Én mondjuk híztam szoptatás alatt már az első gyerekemmel is (3 gyerekem van a legkisebb most 8 hós).

És később mikor áttértem a diétára (plusz mozgás) akkor összeszámolva rájöttem ám hogy jóval több kalóriát vittem be kis apróságokból hamar összejön az, mint amennyit kellett volna még úgy is hogy szoptattam 1 évig.

A második babám születése után lett bajom a pajzsmirigyemmel egyébként. Olyan 4 hónapos volt a lányom, amikor azt vettem észre hogy nem jutnak eszembe dolgok, egyértelmű szavak amik addig az aktív szókincsemben voltak, egyszerűen nem ugrottak be.

Gyenge voltam, fáradt, folyton aludtam volna.

Erősebb lett a szőr a lábamon, karomon epilálnom kellett holott előtte sose!!

Elmentem a háziorvoshoz, aki vérszegénységre-vashiányra gyanakodva írt ki egy vérvételt, aztán mivel nekem a családomban volt pajzsmirigy beteg (anyukám, nagynéném) így beikszelte azt is.

Megjött az eredmény, hát siralmasan rossz lett.

Onnantól szedem a gyógyszert, először túl kevés volt, aztán túl sok, aztán terhes lettem a harmadik babámmal, vele is végig szedni kellett, most is szedem, jövőhónapban megyek kontrollra (2 hónappal ezelőtt megint soknak bizonyult a 75 amit szedtem).

3 havonta kell kontrollra járni főleg mivel így ami terhesség és szoptatás alatt alakul ki betegség, az sokszor változik, javulhat romolhat, így kell a gyakori kontroll.

2012. máj. 25. 07:47
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 2.! Igen, a háziorvos, vagy endokrinológus adja a TSH-ra (vérvételre) a beutalót. A háziorvosnál ha általános vérképet kér, külön említsd meg neki a TSH-t mert hajlamosak elsiklani felette!

Első voltam!

2012. máj. 25. 09:55
 5/9 anonim ***** válasza:
Köszönöm!!! Akkor TSH! Köszi!
2012. máj. 25. 12:51
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat akkor keglátogatom jôvő héten a háziorvost. Az az igazság hogy nagyon figyelek az étkezésre , mert sokat szedtem fel terhesség alatt. Ezer éve nem eszem kenyeret tésztat édességet, sok vizet iszom, mozgok is futok. Amit még Elfelejtettem (ez is tipikus) hogy sokszor vagyok ok nélkül rekedt, ugy hogy nem is vagyok beteg. Nemrég a sajat házszámunk nem jutott eszembe. Elfelejtek olyan alapvető dolgokat( vagyis nem ugranak be) mint nevek, meg sokszor a szavakat is. Van hogy kérdezek valamit a nagyobb fiamtól és visszakérdez hogy mit mondtál? és mar nem Tudom megismételni a kérdést.
2012. máj. 25. 19:50
 7/9 A kérdező kommentje:
Még annyit ha kiderülne, hogy tényleg alulműködésem van akkor van esélyem lefogyni? 20kg van így már rajtam hogy híztam is:((
2012. máj. 25. 19:55
 8/9 anonim ***** válasza:

Igen, nagyon gyorsan lemegy a felszedett kg, ha tényleg alulm.van szó. Kapsz rá gyógyszert, és szinte észre sem veszed, lemegy, ugyanis ez is egyfajta anyagcsere-zavart hoz létre. Mármint a pm.alulműködés. Jobbulást!

(Első voltam.)

2012. máj. 25. 20:40
 9/9 A kérdező kommentje:
jaj köszi ez nagyon megnyugtató:) rettegek hogy jön a nyár én meg csak dagadok..
2012. máj. 26. 00:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!