Hol tudom feljelenteni azt a családot akik víz, villany, fűtés nélkül nevelik 3 év alatti gyereküket?
Gyámügy, családgondozó, de ha ismered a helyi védőnőt, még neki is lehet mondani, aki ki fog menni és tovább intézkedik.
Sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültetek, csak óvatosan csinálj mindent, ne tudjanak arról, hogy ti voltatok! Veszélyesek lehetnek.
Én bármit is tennék, előtte meggyőződnék róla, hogy nem kerül mellé a nevem.
Az (is) a baj ezzel, hogy tegyük fel, hogy mondjuk kimegy a védőnő, gyámügyis stb, és végül elveszik a gyereket a családtól. És utána? A másik 15 ugyanúgy ott fog lebzselni, mert mire mondjuk az önkormányzat megint elindítja a kilakoltatást hetek-hónapok telnek el, aztán ha ki is pucolják őket megint, mi a garancia, hogy nem telepednek be újból?!?!
Hacsak nem tudjátok úgy intézni, hogy pl őrizzék az ingatlant, vagy azonnal beköltöztök ti, de gondolom ez meg nem kivitelezhető, mert építkeznétek... ők meg ott fognak belepiszkítani ahol csak tudnak, ellopnak majd mindent, tönkreteszik stb, sose lesz nyugtotok tőlük valószínűleg :S
Nagyon nehéz helyzet, nem is tudom mi lenne a megoldás rá. :(
Na ilyenkor kicsit sajnálatos, hogy nem az amerikai jogrend van itthon is, akár a magántulajdon védelmét nézzük, akár a rendfenntartó szervek intézkedési körét... (nem azt mondom, hogy ott is minden jó, hanem hogy pl egy ilyen szitut azért könnyebb lenne helyretenni ha odapörkölhetnél a s*ggükre, vagy tudnák, hogy ólmosbottal verik ki őket onnan a zsaruk... persze ez megint erőszakot gerjesztene végső soron, viszont a konkrét problémára megoldást hozna. Na mindegy. Ez itt Mo, ahol az aljanépnek mindent szabad és a többi szívja meg helyettük a sz*rosbödönt...!)
Nem értek annyira a jogi dolgokhoz, de a foglalót ügyvéd jelenlétében szokás kifizetni, amit az adásvételi szerződésben rögzítenek is. Ha a vevő eláll a vásárlási szándéktól, akkor bukja a foglalót, ha az eladó áll el, akkor azt hiszem még vmilyen bánatpénz is kell fizetni.
Ha ez így történt nálatok is, akkor jogi útra kéne inkább az ügyet terelni, ha pedig nem, akkor szerintem nem nagyon kéne csodálkozni a történteken.
A 92%-osnak szólt az előző válaszom.
Minden hivatalosan zajlott amúgy, volt rendes ügyvéd álltali adás-vételi és foglaló. Igen, tulajdonképpen a duplája járna vissza, de ha már a 3 is esélytelen, akkor a 6-ot hiába várnánk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!