Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Érdemes babamérleget venni...

Érdemes babamérleget venni vagy bérelni?

Figyelt kérdés

Első babámat várom, és mindenki mást mond!

köszönöm a válaszokat!

2012. máj. 22. 08:55
 1/7 anonim ***** válasza:

Engem megnyugtatott, hogy mindig tudtam mennyit evett, noha láthatóan, érzehetően látszik anélkül is, hogy jóllakott.:)

Bízhatsz anyai ösztöneidben, azonnal ismerni fogod a gyereked:) Tehát kihagyható, egy kicsit állandó stresszforrás a folytonos mérlegezés. De amikor a végén kezdedd kevesebb lenni a tej, nekem sokszor jól jött, hogy pontosan tudtam elég-e neki. mert a nyugis babák akkor is szépen elszundikálnak a cicin, ha tulajdonképpen nem ettek eleget. és negyed óra múlva megint enni kérnek... Szóval nekem jó volt, hogy volt, de fentebbiek miatt annak is igaza van, aki szerint nem kell. A gyarapodását tanácsadáson tudod követni anélkül is. Szóval a te döntésed.:)

2012. máj. 22. 09:04
 2/7 anonim ***** válasza:
*kezdett
2012. máj. 22. 09:05
 3/7 anonim ***** válasza:

A védőnőtől kapott hálós tökéletesen megteszi.

4 gyerkőc anyukája

2012. máj. 22. 09:08
 4/7 anonim ***** válasza:

én nem terveztem méregetni, aztán mivel korababa lett, figyelni kellett a gyarapodását itthon is. Úgyhogy béreltem havi 3000 Ft-ért a védőnőtől, eleinte minden szopit mérni kellett, aztán kb két hét után már csak naponta egyszer fürdés előtt mértem őt, majd két hós korától csak heti 1x mértük, ugyanazon a napon fürdés előtt. 4 hós korában adtuk vissza a mérleget.

A kisfiam normál súllyal született, de szopási nehézségei voltak (gótikus szájpad miatt), így nála is béreltünk mérleget 2 hónapra. Napi 1x mértem, a vége felé csak heti 1x.

Ha okésan szopott volna, akkor itthon nem bohóckodtam volna a méregetéssel, hanem heti 1x elviszem a védőnőhöz és kész.

A rokonságban/ismerőskörben nincs kisbaba, nem is lesz várhatóan,. A lakásunk kicsi, tárolgatni nem tudtuk/akartuk volna a mérleget. Nekem kényelmesebb volt a bérlés.

De sokan úgy vannak vele, hogy ha már nem használják akkor eladják és így visszajön az árának egy része. Sok helyen meg körbejár a családban a mérleg, így csak egyvalakinek kell megvenni ami szintén tök jó.

2012. máj. 22. 09:10
 5/7 anonim ***** válasza:
Az elsőnél érdemes, de ne mérjetek le minden etetést (főleg, hogy az elején úgyis igény szerint fogod szoptatni, úgy meg semmi értelme), csak 1-2 naponta mérjétek meg a babát. Elég sok idegeskedést lehet így megelőzni.
2012. máj. 22. 09:12
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem nem volt első babánál és nem is hiányzott. Most, a másodikkal sem tervezek költeni rá. Bele lehet őrülni, hogy állandóan méricskéled és agyalsz, hogy most vajon miért nem evett annyit, mint reggel, vagy mint tegnap? Ha nincs különösebb okod rá, tehát pl. korababánál, akkor teljesen felesleges. Elég, ha a védőnő megméri hetente-kéthetente. Amíg van elég tele pelus naponta, jókedvű, kiegyensúlyozott a baba és szemmel láthatóan gyarapodik, nincs ok, amiért méricskélje az ember, csak felesleges stresszforrás. :)
2012. máj. 22. 10:16
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Az első babámnál még kölcsönöztem mérleget,de az első hetekben annyira kiborított,hogy inkább fogyott,mint hízott,hogy folyamatosan idegeskedtem,sírtam,

így utána már elő sem vettem.(pedig havi 1 kiló hízott az anyatejes fiam)

A 2.gyerkőcnél havonta elmentem a védőnőhöz,lemérte,megnyugtatott,és ez elég is volt.

Szerintem nem kell mérleg,magad is látni fogod a változást.

2012. máj. 22. 12:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!